Γενικά

Εσπερίδα του συμβουλευτικού σταθμού νέων με θέμα «Βία και κακοποίηση γυναικών»

Εσπερίδα με θέμα «Βία και κακοποίηση γυναικών» διοργανώνει ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με τον σύλλογο επιστημόνων «Αριστοτέλης-Λαϊκό πανεπιστήμιο Κιλκίς».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21.12.14 στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.
Το θέμα θα αναπτύξει η ψυχολόγος Βασιλική Μπογιατζάκη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Η κακοποίηση εις βάρος των γυναικών έχει να κάνει με την άσκηση κάποιας βίαιης συμπεριφοράς ή στάσης, που προκαλεί ζημιά και πληγώνει την γυναίκα που την δέχεται. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές πληγές, οι οποίες είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, ειδικώς όταν η κακοποίηση συμβαίνει κατ’ εξακολούθησιν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που αν δε διακοπεί μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι η ενημέρωση αποτελεί την καλύτερη πρόληψη και βοηθά στον εντοπισμό και την απομάκρυνση από την ζωή μας ανθρώπων, που μπορεί να μας κάνουν κακό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς βεβαίωση παρακολούθησης…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]