Κοινωνία

Μία σημαντική εσπερίδα γιά τις μαθησιακές δυσκολίες

Ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το εσπερινό γυμνάσιο Κιλκίς συνδιοργανώνουν εσπερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες με γενικό θέμα «Δυσκολεύομαι να μάθω, δίδαξέ με πώς να το καταφέρω» και επί μερους θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες, ένας παράλληλος κόσμος». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13.4.16 στην αίθουσα τελετών της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς (ΛΑΦ) με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της εσπερίδας υπήρξε η αποδεδειγμένη αύξηση εμφάνισης μαθησιακών δυσκολιών στην μαθητική κοινότητα τα τελευταία χρόνια. «Χρέος μας είναι, αρχικά, η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων (μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) καθώς και η άρση στερεότυπων και προκαταλήψεων γύρω από το θέμα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

«….Επειδή ο έγκαιρος εντοπισμός, η διάγνωση, η αξιολογική κα συνεχής υποστήριξη είναι τα «κλειδιά» για την καλύτερη διαχείρισή τους, οι στόχοι αυτής της Εσπερίδας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αποκεντρωμένων υπηρεσιών, στελεχών, εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και των ίδιων των μαθητών, μπορούν να συμβάλουν στην μεταμόρφωση αυτών των δυσκολιών σε ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής προοπτικής. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να είναι δημοκρατικό και «ανοικτό» στην κοινωνία και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να μην αποκλείει αλλά να ενσωματώνει…».

-18.00 – 18.15 Προσέλευση

-18.15 – 18.30 Χαιρετισμός του διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και εν συνεχεία του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου

-18.30 – 18.45 «Οι μαθησιακές δυσκολίες μαθητών ως κριτήριο για τον εντοπισμό ψυχοκοινωνικών αναγκών. Ενδεικτικές περιπτώσεις διαχείρισής τους από την πλευρά των συμβουλευτικών σταθμών νέων.
Σωτηρία Καρολίδου, υπεύθυνη συμβουλευτικού σταθμού νέων Δ.Δ.Ε. Κιλκίς.
Αθανάσιος Χαρίσης, υπεύθυνος συμβουλευτικού σταθμού νέων Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

-18.45 – 19.15 «Δυσλεξία, παιδιά και έφηβοι».
Δρ. Γεώργιος Μπότσας, σχολικός σύμβουλος 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

-19.15 – 19.30 «Προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης μαθητών».
Αγγελική Ιωαννίδου, κοινωνική λειτουργός ΚΕΔΔΥ Κιλκίς.

-19.30 – 20.00 «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (Ε.Μ.Δ.) και ενήλικη ζωή: Η εξελικτική πορεία των Ε.Μ.Δ. και οι δευτερογενείς κοινωνικές, εκπαιδευτικές/επαγγελματικές και ψυχο-συναισθηματικές συνέπειές τους».
Ελίνα Μπόντη, ειδική παιδαγωγός, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής, α’ πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική Α.Π.Θ., ΓΝΘ. «Παπαγεωργίου».

-20.00 – 20.30 «Γονείς και δυσλεξία».
Γεωργία Μπάρου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος.

-20.30 – 21.00 Συζήτηση

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]