Γενικά

Εσπερίδα στην Αξιούπολη με θέμα την ελληνική γλώσσα

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των υπευθύνων του συμβουλευτικού σταθμού νέων και των σχολικών δραστηριοτήτων Σωτηρίας Καρολίδου και Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον σύλλογο επιστημόνων «Αριστοτέλης» – «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς», συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Ιστορική συνέχεια της ελληνικής γλώσσας» με εισηγήτρια την Ελένη Γρομπανοπούλου, πτυχιούχο ανθρωπιστικών σπουδών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.1.15 στο πρώην δημαρχείο Αξιούπολης, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«….Η ελληνική γλώσσα αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια και με τέτοια δομική και λεξιλογική συνοχή, που να επιτρέπει να μιλάμε για μια ενιαία ελληνική γλώσσα απ΄ την αρχαιότητα ως σήμερα. Ανάγκη αποτελεί, λοιπόν, η «γνωριμία» με την γλώσσα μας που κατά την μετακλασική περίοδο με τον Μέγα Αλέξανδρο, υπήρξε παγκόσμια γλώσσα, γλώσσα των συναλλαγών και του πολιτισμού, ενώ τα ανεπανάληπτα σε σύλληψη, πρωτοτυπία, βάθος και πλούτο ιδεών κείμενα των μεγάλων Ελλήνων στοχαστών και των Πατέρων της Εκκλησίας, αποτελούν μια επίκληση για αυτογνωσία, υπευθυνότητα και μέτρο, στοιχεία που ενισχύουν την ισορροπία του ανθρώπου και βελτιώνουν την ψυχική του υγεία…».
Σε όσους συμμετάσχουν και παραστούν, από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα