Γενικά

Έσβησε η μεγάλη πυρκαϊά σε δασική περιοχή κοντά στο Παλατιανό (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξερράγη το μεσημέρι της Πέμπτης 29.8.19 πυρκαϊά σε δάσος βαλανιδιάς σε δύσβατη τοποθεσία κοντά στο Παλατιανό. Λόγω του πνέοντος ανέμου η πυρκαϊά προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις με επακόλουθο να υφίσταται το ενδεχόμενο να απειλήσει τόσο το Παλατιανό όσο και το Δίβουνο.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 22 οχήματα με πάνω από σαράντα άνδρες και 22 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ ενώ συνέδραμαν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ο δήμος Κιλκίς και η περιεφερειακή ενότητα Κιλκίς με τρία υδροφόρα οχήματα και ισάριθμους προωθητήρες («γκραίηντερ») ενώ την συντόνισε ο διοικητής των πρυοσβεστικών υπηρεσιών νομού Κιλκίς αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσάγκαλος. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας η φωτιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χωρίς εν τέλει να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν σε επιφυλακή όλη την νύχτα και η επιφυλακή αυτή συνεχίζεται καθώς έως λίγο πριν το μεσημέρι δεν είχαν κατασβεσθεί όλες οι εστίες της φωτιάς.

Στον τόπο της πυρκαϊάς βρέθηκαν ευθύς μόλις έλαβαν γνώση ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης ο απερχόμενος αντιδήμαρχος πρασίνου Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Κρουσίων (Κρουσσών) και ήδη νέος αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης Γιώργος Μπαλάσκας, ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ο νέος αντιδήμαρχος αγροτικής και ορεινής πολιτικής προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και ο νέος αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεμιστοκλής (Θέμης) Κοσμίδης.

Όλοι τους εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τον ζήλο, το πείσμα και την αποφασιστηκότητα των στελεχών των δυνάμεων πυρόσβεσης στην «μάχη» με τις φλόγες και εξήραν την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που τα διακρίνει. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαϊάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (ΠΥ) Κιλκίς στο οποίο προσήχθησαν για εξέταση και τρεις δασεργάτες καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή όπου εργάζονταν δασεργάτες.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η εισαγγελία.

Δύσωρο (σημερινά Κρούσσια)29 – 8 – 2019

Gepostet von Statis Kokki am Donnerstag, 29. August 2019

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι του Στάθη Κοκκίδη

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας