Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχια

Την αγωνία των αγροτών για την διαρκή συρρίκνωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας εκφράζουν προς τους αρμόδιους Υπουργούς οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει η βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τονίζεται η αμιγώς ποσοτική προϋπόθεση, που ορίστηκε το 2020, παρέχοντας την δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών ισχύος μικρότερου του 1MW σε γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι 1% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει υπέρβαση ακόμη και αυτού του ορίου και με την ήδη διαφαινόμενη συρρίκνωση των γόνιμων εκτάσεων και την θυσία αυτών στην άναρχη και μη αναστρέψιμη εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ, οδηγούν σε απόγνωση τους αγρότες και ερημώνουν τις αγροτικές περιοχές, όπως του Κιλκίς, οι οποίες στηρίζονται στον πρωτογενή τομέα.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτούν τα αρμόδια Υπουργεία για τα στοιχεία που έχουν σχετικά με τις αιτήσεις και τις γνωμοδοτήσεις ανά περιφερειακή ενότητα, τα στοιχεία των φορέων που έχουν στην αρμοδιότητα τους την τήρηση του ορίου που προβλέπει ο σχετικός νόμος και επίσης ζητούν την κατάθεση όλων των στοιχείων και των εγγράφων για τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί το 2020 και το 2021.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11696776.pdf

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]