Πολιτική

Ερώτηση Γ.Φραγγίδη για εορταστικές εκδηλώσεις σε Γράμμο και Βίτσι

Κοινή ερώτηση του βουλευτή νομού Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη, και του Βασίλη Κεγκέρογλου
του ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα «Εορταστικές εκδηλώσεις για τους πεσόντες σε Γράμμο – Βίτσι»

“Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προγραμματίζεται για μία ακόμη φορά ο εορτασμός των επετειακών εκδηλώσεων για τους πεσόντες σε Γράμμο και Βίτσι, που θα τελεστεί στις 29 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή, σε Γράμμο και Βίτσι ταυτόχρονα, ενώ ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι.

Σημειώνεται ότι, τα παρελθόντα χρόνια σε αντίστοιχους εορτασμούς έχει διαπιστωθεί η παρείσφρηση ακραίων στοιχείων και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε εορτές μίσους που διχάζουν τον ελληνικό λαό παρότι έχουν παρέλθει 70 και πλέον χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου και έχει επέλθει η εθνική συμφιλίωση, ενώ με το ν.186/1989 έχουν αρθεί οι συνέπειες του εμφυλίου νόμου.

Επισημαίνεται επίσης ότι, η ΕΑΑΣ, σύμφωνα με τον ΑΝ 1171/1972, αποτελεί ΝΠΔΔ με αιρετή διοίκηση, υπαγόμενη στο Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΓΕΣ.

Δεδομένου ότι, η το πνεύμα και το γράμμα του ν.1863/1989 είναι να «διαγραφούν» από τις μνήμες των Ελλήνων και την ιστορία μας τα γεγονότα της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου.

Δεδομένου ότι, η ενότητα των Ελλήνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση και ιδιαίτερα σε περιόδους χαλεπούς που απαιτείται εθνική ομοψυχία και συναίνεση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, εκδηλώσεις όπως αυτής της 29ης Αυγούστου, που θυμίζουν δυσάρεστες καταστάσεις διχόνοιας του λαού μας, θα έπρεπε να αποφεύγονται, διότι ρίχνουν νερό στο μύλο του διχασμού αντί να προάγουν την υπόψη ημέρα σε ημέρα εθνικής συμφιλίωσης.

Δεδομένου ότι, οι εκδηλώσεις για τους πεσόντες των τότε γεγονότων, υπό το πνεύμα και το γράμμα του ν.1863/1989, πρέπει να αποφεύγουν τον εορταστικό χαρακτήρα και να εστιάζουν στην απόδοση τιμών.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Συμφωνείτε με το περιεχόμενο των εν λόγω εκδηλώσεων;

2.Έχετε εγκρίνει τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης της ΕΑΑΣ;

3.Πως διασφαλίζετε ότι για μία ακόμη φορά δεν θα παρεισφρήσουν ακραία στοιχεία στην εκδήλωση;

4.Προτίθεστε να προβείτε σε τροποποίηση του χαρακτήρα της εκδήλωσης από εορταστικό σε απόδοσης τιμών και Εθνικής συμφιλίωσης;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γιώργος Φραγγίδης
Βασίλης Κεγκέρογλου

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]