Πολιτική

Εξαιρέθηκε και πάλι ο νομός Κιλκίς από το αναδρομικό επίδομα θέρμανσης

Νέο μέρισμα με τη μορφή αναδρομικού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έως και 312,5 ευρώ παρέχει η κυβέρνηση.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη σεζόν 2016-2017, δηλαδή σε όσους είχαν κάνει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Το ύψος του επιδόματος θα αντιστοιχεί στο 50% της περσινής επιδότησης και θα φτάνει -κατ’ ανώτατο όριο- στα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τον παντρεμένο.

Ο στόχος είναι, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νομών που θερμάνθηκαν κατά την περσινή χειμερινή σεζόν με πετρέλαιο θέρμανσης, να πάρουν «εδώ και τώρα» τα χρήματα που θα στερηθούν λόγω της περικοπής κατά 50% του φετινού κοινωνικού επιδόματος. Αυτή τη φορά, η πληρωμή του «ειδικού μερίσματος» θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τους κατοίκους της πρώτης ζώνης, το επίδομα αυξάνεται για τη σεζόν 2016-2017 σε 37,5 λεπτά ανά λίτρο (από 25 λεπτά που είχε εγκριθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο), ενώ για τις υπόλοιπες ζώνες παραμένει σταθερή στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι, στην πρώτη ζώνη προκύπτει θετική διαφορά 12,5 λεπτών ανά λίτρο, η οποία και θα πιστωθεί άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Απαράδεκτη προσπάθεια»

Εν τω μεταξύ το επιπλέον επίδομα θέρμανσης δεν θα καταβληθεί στους κατοίκους του νομού Κιλκίς, επειδή αυτός συμπεριλαμβάνεται στην β΄ζώνη (αντί της α΄ όπου θα έπρεπε λόγω γεωγραφικών και κλιματικών κριτηρίων να ανήκει).

Την εξαίρεση καυτηρίασε ο βουλευτής Κιλκίς της «Χρυσής Αυγής» Χρήστος Χατζησάββας, με την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμα μια φορά το Κιλκίς μένει έξω από τις ευεργετικές διατάξεις που αφορούν τις ακριτικές περιοχές. Μετά την άθλια προσπάθεια να μείνει το Κιλκίς έξω από τους νομούς που θεωρούνται “σύνορα της χώρας μας” και την απαράδεκτη προσπάθεια να κοπεί το επίδομα όσων υπηρετούν σε σχετικές υπηρεσίες, τώρα οι γελοίοι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “κόβουν” και το επίδομα θέρμανσης στους Κιλκισιώτες.

Φαίνεται ανακάλυψαν ότι στην βόρεια Ελλάδα και στην Μακεδονία μας (μέχρι να προσπαθήσουν να την ξεπουλήσουν) υπάρχει και ένας νομός που είναι όαση καλοκαιρινή ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Αυτός ο νομός είναι το Κιλκίς. Γύρω οι υπόλοιποι έχουν χειμώνα βόρειας Ελλάδας και εμείς ήμαστε κάτι σαν νησί του Αιγαίου.

Αν κρίνουμε σχετικά με την επιβάρυνση από τα κύματα λαθρομεταναστών, ναι θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε το Κιλκίς τόσο με τη Χίο όσο και με τη Μυτιλήνη!!!

Αφού διασφάλισαν σπίτια – τρόφιμα και θέρμανση δωρεάν για τους λαθρομετανάστες τώρα εξαιρούν το Κιλκίς από το ολόκληρο επίδομα θέρμανσης.

Έχουν το θράσος ακόμα τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κυκλοφορούν στο Κιλκίς και να πουλάνε παραμύθια ανάπτυξης την ώρα που ο απλός πολίτης του Κιλκίς λέει χρόνια πολλά στα παιδιά του τηλεφωνικά, λόγω φυγής τους στο εξωτερικό και καίει παλιά έπιπλα στις σόμπες του για να ζεσταθεί.

Αίσχος και ντροπή. »

Άνοιξαν οι αιτήσεις στο taxisnet για το επίδομα θέρμανσης 2018

Οι αιτήσεις για την τρέχουσα χειμερινή σεζόν θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από το νέο έτος, ενώ όσοι συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Οι υπόλοιποι θα λάβουν το επίδομα την άνοιξη. Το νέο επίδομα θέρμανσης θα είναι το μισό της σεζόν 2016-2017, δηλαδή θα περιορίζεται στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν απώλειες:

250 έως 313 ευρώ για τους κατοίκους της 1ης ζώνης (Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα). Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας (και με μέγιστη επιφάνεια τα 80 τ.μ.), ενώ το νοικοκυριό του παντρεμένου επίσης με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας, αλλά με μέγιστη επιφάνεια τα 100 τ.μ.

150 έως 188 ευρώ για τους κατοίκους της 2ης ζώνης Σε αυτήν κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής. Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και μέγιστη επιφάνεια τα 80 τετραγωνικά, ενώ η μέγιστη επιφάνεια για το νοικοκυριό του παντρεμένου θα είναι τα 100 τετραγωνικά. Το επίδομα θα φτάνει κατά μέγιστο στα 150 έως τα 188 ευρώ.

Στην 3η ζώνη όπου κατατάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας , Χίου και στη Μυτιλήνη η επιδότηση θα είναι 80 έως 100 ευρώ (για άγαμο και παντρεμένο αντίστοιχα) και η απώλεια θα είναι επίσης 80 έως 100 ευρώ.

Στην 4η ζώνη, τέλος, (νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Ρεθύμνου, Σάμου και Χανίων) το μέρισμα θα είναι 50 έως 63 ευρώ και οι απώλειες επίσης 50 έως 63 ευρώ.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) θα μπορούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την είσπραξη του επιδόματος θέρμανσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής που θα τεθεί εντός των επόμενων ημερών σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα