Κοινωνία

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στο πλευρό των προσφύγων


Κλιμάκια του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης και του τοπικού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβησαν στην Ειδομένη, προκειμένου να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Κατόπιν εντολής του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινού, το Σάββατο 22.8.15, το τοπικό τμήμα Κιλκίς επισκέφθηκε την περιοχή της Ειδομένης, ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των αναγκών και στην συνέχεια την Κυριακή 23.8.15 επισκέφθηκε το σημείο των προσφύγων το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης.

Στην δράση συμμετέσχον δώδεκα στελέχη, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες και εθελοντές της νοσηλευτικής και της κοινωνικής πρόνοιας ΕΕΣ, καθώς και δέκα εθελοντές του τοπικού τμήματος Κιλκίς με την πρόεδρο και εθελόντρια αδελφή του ΕΕΣ Κατερίνα Παναγιωτίδου-Φραγγίδου.

Συγκεκριμένα, με την βοήθεια δύο υπηρεσιακών οχημάτων του τμήματος, έγινε διανομή στα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

Γάλα, νερό, φάρμακα, είδη ρουχισμού, χαρτικά (πάνες κ.λ.π.), μπιμπερό, τα οποία προήλθαν από την αποθήκη του τοπικού τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς, φρούτα (ροδάκινα), τα οποία ήταν χορηγία του προέδρου της λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, ξηρά τροφή (σάντουιτς), προσφορά του catering με την επωνυμία «Ζάικος», καθώς και μαγειρεμένο γεύμα το οποίο προσφέρθηκε από τους ιδιώτες Θωμά & Σοφία Αγαθοαγγέλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]