Γενικά

Σε «ρυθμούς»… γραφειοκρατίας το κέντρο Αξιούπολης

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους εμποροεπαγγελματίες της επίμαχης περιοχής.

Μία χρηματοδότηση που γιά λόγους γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας έχει «παγώσει» την εκταμίευση 260.000 περίπου ευρώ προς την κατασκευάστρια εταιρία και, κατ’ επέκτασιν την εκτέλεση του έργου, διαμορφώνοντας καταστάσεις οικονομικής ασφυξίας γιά τους θιγόμενους επαγγελματίες της Αξιούπολης και όχι μόνον.
Δυστυχώς, γιά ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου είναι προβληματικός και λειτουργεί αρκετές φορές ως τροχοπέδη στις εξελίξεις διαφόρων υποθέσεων, ιδιαιτέρως όταν αφορά σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων και πολιτικών ανατροπών στο επίπεδο διακυβέρνησης.

Κάτι το οποίο καταδεικνύεται με τον πλέον εναργή τρόπο και στην υπόθεση του έργου ανάπλασης στην Αξιούπολη, όπου σύμφωνα με τις μέχρι τούδε πληροφορίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής Παιονίας το θέμα κωλυσιεργεί εξ αιτίας της μη υπογραφής του σχετικού φακέλλου από πλευράς του υπουργού των εσωτερικών Νικολάου Βούτση. Και τούτο, διότι, η αντίστοιχη από πλευράς του υπουργείου ανάπτυξης, που ως συναρμοδίου υπουργείου εμπλέκεται στην υπόθεση, είχε υπογραφεί από τον αντίστοιχο υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αλλά και όπως δήλωσε στον «Μ» ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης δεν απηχεί την ακριβή πραγματικότητα, καθώς ναι μεν έχει υπογραφεί προσφάτως ο σχετικός φάκελλος από πλευράς του κ. Βούτση, όμως εκκρεμεί αυτή του ομολόγου του υπουργείου ανάπτυξης, που μετά την αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας, έχει βεβαίως αλλάξει.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κάτι το οποίο, σημαίνει ότι παρατείνεται ο χρόνος αποπεράτωσης των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να εκταμιευθούν, οι απαραίτητοι γιά την συνέχιση των εργασιών, πόροι, προς μεγάλη απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως όσων δραστηριοποιούνται στην πλατεία Ελευθερίας.
Μία περιοχή, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ουσιαστικώς τον μοναδικό πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών της κωμόπολης την θερινή περίοδο, που πλησιάζει αδυσώπητα αλλά με την «εικόνα» της εν λόγω περιοχής να παραπέμπει κυριολεκτικώς «βομβαρδισμένο» τοπίο!

Υπενθυμίζεται, ότι γιά διαφόρους λόγους το έργο παρουσιάζει ήδη καθυστέρηση επτά περίπου μηνών και ότι σε περίπτωση υπογραφής του φακέλλου από τα συναρμόδια υπουργεία απαιτείται και ένα διάστημα ολίγων ημερών, γιά την εκταμίευση των 260.000 ευρώ από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον κατασκευαστή, του οποίου την τακτική εκτέλεσης του έργου έχουν χαρακτηρίσει δημοτική αρχή και πολίτες ως «εκβιαστική

Ουσιαστική «ελπίδα» φωτός παραμένει το γεγονός ότι ο χρόνος εκτέλεσης του έργου με βάση και την σχετική εμπειρία, που αδιαμφισβήτητα διαθέτει η εταιρία, είναι σχετικά μικρός. Κάτι το οποίο τροφοδοτεί με σχετική αισιοδοξία την έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία και εμποροεπαγγελματίες, ότι σύντομα θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα δεδομένα και θα προχωρήσει ταχέως η «πολύπαθη» ανάπλαση.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]