Γενικά / Πολιτική

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Γουμένισσας: “Η λειτουργία του να μην γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης”

“Αναφορικά με δημόσιες τοποθετήσεις, δημοσιεύματα και τίτλους πρωτοσέλιδων που κάνουν λόγο για αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας και παραπλανητική δημοσιοποίηση της δυσλειτουργίας των δύο κλινικών έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι προσλήψεις που έγιναν αφορούν ως επί το πλείστον το Κέντρο Υγείας και όχι το νοσοκομείο, αφορούν δηλαδή την πρωτοβάθμια περίθαλψη και όχι τη δευτεροβάθμια στην οποία εμπίπτει ο όρος ¨Νοσοκομείο¨και για την οποία πολλές φορές διαμαρτυρηθήκαμε.

Οι προσλήψεις των συγκεκριμένων ειδικοτήτων Ιατρών που ανακοινώθηκαν δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής αυτή καθ’αυτή. Είναι βέβαια απαραίτητες στη διαχείριση των περιστατικών που νοσηλεύονται εφόσον εισαχθούν και η συμβολή τους πολύ σημαντική. Το πρόβλημα είναι ότι το μισό και πλέον μήνα δεν εφημερεύει Παθολόγος άρα και δε γίνονται εισαγωγές ελλείψει Ειδικού Ιατρού.

Κάτι τέτοιο είναι επισφαλές και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τη διασφάλιση συνέχισης λειτουργίας της κλινικής λόγω χαμηλών ποσοστών πληρότητας. Γι’ αυτή τη δυσλειτουργία διαμαρτυρηθήκαμε.

Όσον αφορά τη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής για την οποία ανακοινώθηκε η πρόσληψη δύο ακόμη Χειρουργών σε σύνολο τριών, να ενημερώσουμε ότι αυτή η πλήρως εξοπλισμένη Χειρουργική κλινική δε λειτουργεί τρία και πλέον χρόνια λόγω μετακίνησης του Αναισθησιολόγου σε μια περίοδο μάλιστα που οι λίστες αναμονής στα τριτοβάθμια νοσοκομεία και στο έτερο δευτεροβάθμιο του νομού μακραίνουν συνεχώς.

Αυτά είναι τα προβλήματα που δημοσιοποιήσαμε και είναι υπαρκτά.

Είναι αντιδεοντολογικό οι προσλήψεις και τα έργα υποδομής που είναι καθήκοντα της εκάστοτε διοίκησης να εκτίθενται πρόωρα σε προεκλογική μάλιστα περίοδο και για ευνόητους λόγους.

Είναι επίσης λυπηρό η λειτουργία του νοσοκομείου που όλους μας αφορά να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Στόχος και καθήκον μας ως εργαζομένων ήταν, είναι και θα είναι να καταγγέλουμε οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χαρακτηρίσει σύγχρονους Δον Κιχώτες για την προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δύο κλινικών του νοσοκομείου”.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                         Ο Γ.Γραμματέας

Γιαννακοπούλου Στέλλα                                                                 Στρίτσης Αθανάσιος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα