Πολιτική

Eργατικό κέντρο Κιλκίς:«Στεγάστε υπηρεσίες στο κτίριο του πρώην Ο.Ε.Ε.»

Να στεγασθούν δημόσιες υπηρεσίες στο ανεκμετάλλευτο σήμερα κτίριο του πρώην ΟΕΕ, στο Κιλκίς, ζητεί από το υπουργείο εργασίας το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς.

Στο σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Παναγιώτη Σκουρέλη αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ
Πριν από είκοσι χρόνια περίπου ο Ο.Ε.Ε. ικανοποιώντας αίτημα του Ε.Κ. Κιλκίς για λογαριασμό των εργαζομένων και συνταξιούχων του νομού κατασκεύασε κτίριο σε ιδιόκτητο οικόπεδο, που στέγασε τις υπηρεσίες του, το κέντρο εργαζόμενης νεότητας τότε, που μεταγενέστερα καταργήθηκε, και επίσης φιλοξένησε γιά πολλά χρόνια το νομαρχιακό ΚΕΚ Κιλκίς για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Πριν από τρία χρόνια περίπου, και με την κατάργηση του Ο.Ε.Ε. και την ενσωμάτωσή του στον ΟΑΕΔ, το κτίριο, ένα «στολίδι» στην κυριολεξία με τρεις ορόφους και χώρους λειτουργικούς, μένει σε απραξία, και ο κίνδυνος που εγκυμονείται από την κατάσταση αυτή είναι σοβαρός γιά ζημιές από πτώση σοβάδων, αλλά καταστρέφεται και το ίδιο το κτίριο.

Επειδή πολύ ορθώς έγινε αναφορά από μερίδα του τοπικού Τύπου στο θέμα αυτό, γιατί δεν δίνεται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαιτέρως του υπουργείου εργασίας; Θεωρούμε εύλογη και επιτακτική την αναφορά μας στο θέμα αυτό και πιστεύουμε με την συνεργασία και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς, που έδειξαν ευαισθησία και ενδιαφέρον, το κτίριο να γίνει λειτουργικό σύντομα, στεγάζοντας υπηρεσίες του Δημοσίου, που σήμερα σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία μας καταβάλλουν γενναίο τίμημα ενοικίου, ενώ σε περίπτωση επαναλειτουργίας του Ο.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ., όπως εξαγγείλατε, ο ένας όροφος αρκεί, και οι άλλοι θα πρέπει να παραχωρηθούν.

Με την ίδια έννοια σας ενημερώνουμε ότι το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς που στεγάζεται σε εγκαταστάσεις του ΚΕΤΕΚ/ΟΑΕΔ Κιλκίς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στο Κιλκίς, οπότε ένας σημαντικός ευρύχωρος χώρος θα είναι διαθέσιμος για να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες.

Πεπεισμένοι ότι θα δείξετε ευαισθησία και ενδιαφέρον για ένα θέμα σοβαρό που αφορά όλους μας και ιδιαίτερα το Δημόσιο συμφέρον, σας ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας, υγεία και δύναμη».

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα