Γενικά

Αξιοποίηση αχρησιμοποίητων εγκαταστάσεων ζητεί το Ε.Κ.Κ. από τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Την αξιοποίηση αχρησιμοποίητων εγκαταστάσεων από δημόσιες υπηρεσίες ζητεί το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς.
Στο σχετικό έγγραφο προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου αναφέρονται τα εξής:
«Πριν από είκοσι χρόνια περίπου ο Ο.Ε.Ε. ικανοποιώντας αίτημα του Ε.Κ. Κιλκίς για λογαριασμό των εργαζομένων και συνταξιούχων του νομού, κατασκεύασε κτίριο σε ιδιόκτητο οικόπεδο, και εκεί στέγασε τις υπηρεσίες του το κέντρο εργαζόμενης νεότητας, που μεταγενέστερα καταργήθηκε. Επίσης φιλοξένησε για πολλά χρόνια το νομαρχιακό ΚΕΚ Κιλκίς για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Πριν από τρία χρόνια περίπου, και με την κατάργηση του Ο.Ε.Ε. και την ενσωμάτωσή του στον ΟΑΕΔ, το κτίριο, ένα στολίδι στην κυριολεξία με τρεις ορόφους και χώρους λειτουργικούς, μένει σε απραξία και ο κίνδυνος που εγκυμονείται από την κατάσταση αυτή είναι σοβαρός για ζημιές από πτώση σοβάδων. Επί πλέον καταστρέφεται και το ίδιο το κτίριο.
Επείδή πολύ ορθά έγινε αναφορά από μερίδα του τοπικού Τύπου στο θέμα αυτό, με έκφραση της αποροίας γιατί δεν δίνεται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαιτέρως του υπουργείου εργασίας, θεωρούμε εύλογη και επιτακτική την αναφορά μας στο θέμα αυτό και πιστεύουμε με την συνεργασία και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, που έδειξε ευαισθησία και ενδιαφέρον, το κτίριο να γίνει λειτουργικό σύντομα, στεγάζοντας υπηρεσίες του Δημοσίου που σήμερα σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία μας καταβάλλουν γενναίο τίμημα ενοικίου.
Με την ίδια έννοια σας ενημερώνουμε ότι το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς που στεγάζεται σε εγκαταστάσεις του ΚΕΤΕΚ / ΟΑΕΔ Κιλκίς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στο Κιλκίς, οπότε ένας σημαντικός ευρύχωρος χώρος θα είναι διαθέσιμος για να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι εσείς και το διοικητικό συμβούλιό σας, σε συνεργασία με άλλα συλλογικά αρμόδια όργανα, θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για το καλό του τόπου και του δημοσίου συμφέροντος».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]