Γενικά

Εργατικές κατοικίες Αξιούπολης: Στην τελική ευθεία η παράδοση

Σε καλό δρόμο ευρίσκονται οι διαδικασίες γιά την σταδιακή παραχώρηση σε δικαιούχους των 25 διαμερισμάτων εργατικών κατοικιών της Αξιούπολης που είναι κατασκευασμένα σε δύο οικοδομικά συγκροτήματα στην νοτιοανατολική πλευρά της κωμόπολης.

Και τούτο διότι μετά το πρόσφατο μακρό διάστημα αδράνειας γιά μία σειρά από διαφόρους λόγους, οι τελευταίες εξελίξεις, τόσο σε γραφειοκρατικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, είναι σαφώς ταχύτερες, καθώς και η επίσημη παράδοσή τους από την κατασκευάστρια εταιρία στο αρμόδιο τμήμα του ΟΑΕΔ, όπου έχει υπαχθεί ο πάλαι ποτέ οργανισμός εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μηνός.
Ενδεικτικό της προόδου, που έχει σημειωθεί, είναι το γεγονός, ότι προχωρεί τάχιστα ο έλεγχος των σχετικών φακέλλων, καθώς εσχάτως ολοκληρώθηκε μία διαδικασία προσκομιδής απαραιτήτων στοιχείων, που είχαν ζητηθεί από τους δικαιούχους μέσω επιστολών, που τους είχαν αποσταλεί από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας του οργανισμού σταδιακώς από τα τέλη Απριλίου.

Μία διαδικασία, που βαίνει προς ολοκλήρωσίν της, «ανοίγοντας» διάπλατα την προοπτική να αποδοθούν σταδιακώς στο αμέσως προσεχές διάστημα οι πρώτες κατοικίες στους δικαιούχους.
Αν όχι σε όλους, κάτι που φαντάζει ανέφικτο με βάση τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στους φακέλλους των ενδιαφερομένων, τουλάχιστον καθ’ ομάδες πέντε-έξι δικαιούχων, καθώς, εκτός των άλλων, θα πρέπει να λειτουργήσουν, αφού πρώτα δοκιμασθούν, τα πάσης φύσεως δίκτυα του μικρού οικισμού των κατοικιών.

Απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να δοθεί πρώτα σχετική έγκριση από πλευράς των τεχνικών υπηρεσιών του οργανισμού γιά το επίπεδο της κατασκευής των κατοικιών.
Κάτι το οποίο θα θεωρείται ουσιαστικώς ως τυπική διαδικασία, όπως δήλωσε στον «Μ» ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς Γεώργιος Ιωαννίδης, αμέσως μετά την πρόσφατη αυτοψία του στο συγκρότημα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του, ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση σε αυτό όσων εξ αυτών έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος των φακέλλων τους.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα