Γενικά

Εργαστήριο φυτικής παραγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία Κιλκίς, περιοχή της ιεράς μητρόπολης Κιλκίς.

Οι ωφελούμενοι που συμμετέχουν στο εργαστήριο φυτικής παραγωγής φροντίζουν και καθαρίζουν τον προαύλιο χώρο ενώ παράλληλα ο χώρος παραγωγής καθαρίστηκε με φρέζα που μας διέθεσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και πρασίνου Αικατερίνης Ζιούτας – Γιαννακούλα την οποία ευχαριστούν θερμά.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην σπορά των χειμερινών λαχανικών (λάχανα, παντζάρια, καρότα, αντίδια, μαρούλια κ.α.).

Οι ωφελούμενοι περιποιούνται και φροντίζουν τόσο τα φυτά όσο και τον χώρο δύο φορές την εβδομάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των ωφελούμενων σε όλα τα στάδια παραγωγής δικών τους προϊόντων τα οποία θα είναι στη διάθεσή τους.

Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής με υπεύθυνη υλοποίησης την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξη αποτελεί μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα