Πολιτισμός

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής από την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε ένα δημιουργικό ταξίδι γραφής, για την μετά κορωνοϊού περίοδο 2022-23

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Η δημιουργική γραφή στηρίζεται στην βαθιά ανθρώπινη ανάγκη μας, να δίνουμε φωνή στις σκέψεις μας και στις εμπειρίες μας. Συχνά ορίζεται κι ως η συγγραφή της φαντασίας, όπου ο δημιουργός φτιάχνει γεγονότα, σκηνές και χαρακτήρες, ακόμη και έναν ολόκληρο κόσμο.

Δεν είναι μια μορφή τέχνης η οποία διδάσκεται με την στενή έννοια του όρου, όμως μπορούν να διδαχθούν τεχνικές για την οργάνωση και την βελτίωση της γραφής ώστε να παραχθούν λογοτεχνικά κείμενα.

Το εργαστήριο θα είναι δίωρης διάρκειας, μια φορά την εβδομάδα (κάθε
Τρίτη και από τις 7 εώς τις 9 το βράδυ) και θα λειτουργήσει σε αίθουσα πάνω από τη Δημόσια βιβλιοθήκης με εκπαιδεύτρια την Κατερίνα Αμπράζη.

Η Κατερίνα Αμπράζη αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών Καρδίτσας και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν εκδοθεί στα συλλογικά έργα: «30 Μέρες Σινιάκι» εκδ. Βάρφης, «Μιας Παρέας Παραμύθια» εκδ. Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλη και «Συλλογή Βραβευμένων Ποιημάτων και Διηγημάτων» εκδ. Λίμπρον.

Της έχει απονεμηθεί το 1ο Βραβείο διαγωνισμού συγγραφής για εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Πατάκη, το 1ο Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος», το 2ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής του ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και Έπαινος Ποίησης στο δεύτερο διαγωνισμό «Μίμης Σουλιώτης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κατερίνα Αμπράζη 6955511654

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]