Γενικά

Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς

Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας σε έναν άξονα που δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων καθώς οδηγεί σε χερσαία πύλη εισόδου της Ελλάδας, πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο.1 από όρια νομού Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι».

Αναλυτικότερα, οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι οποίες εκτελέστηκαν σε συμβολές της οδού με αγροτικούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Μικρόδασος, θα αποτρέψουν τη δημιουργία λιμνάζοντων υδάτων επί του καταστρώματος της οδού.

Η σύμβαση υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 07-10-2019, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι.

Το έργο αυτό, αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 1 από όρια Ν.Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι και ειδικότερα στο οδικό τμήμα που συνδέει του οικισμούς Μικρόδασος και Εύζωνοι, αλλά και μικρότερης έκτασης, επείγουσες παρεμβάσεις, σε άλλα τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας επί του οποίου πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων τόσο εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε πύλη εισόδου της Ελλάδας, όσο και εξαιτίας του ότι αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Ως εκ τούτου οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου γίνουν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα