Πολιτική

Έργα υποδομής: Άλλα «προχωρούν», άλλα βρίσκονται σε αναμονή

Τα μείζονα έργα υποδομής στον νομό, είτε δρομολογηθέντα είτε επί δρομολόγησιν, απασχόλησαν την πρώτη συνάντηση του νέου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιο με τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά.
Όσον αφορά στο σημείο, στο οποίο βρίσκεται καθένα από αυτά τα έργα, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
-Τμήμα μεταξύ των κόμβων Νέας Σάντας και Ασσήρου της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης: Εχουν κατατεθεί τα χρήματα γιά τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και η εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται εντός των αμεσως. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 58.000.000 ευρώ, με ένα ποσοστό 60%-70% προερχόμενο από το ΕΣΠΑ.kolotsios_georgantas_2
-Τμήμα Κιλκίς-κόμβου Μαυρονερίου της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης: Εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία απαλλοτριώσεων γιά τα τρία από τα πέντε χιλιόμετρα, ενώ στα υπόλοιπα ήδη εκτελούνται οι εργασίες.
-Τμήμα κόμβου Μαυρονερίου-Δροσάτου της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνα: Συμπεριελήφθη στις προτεραιότητες του υπουργείου δημοσίων έργων λόγω του συνεχώς αυξανομενου φόρτου των οδικών μεταφορών από και προς τις βόρειες βαλκανικές χώρες. Εως την οριστική κατασκευή του συνόλου του δρόμου, το τμήμα περιέχεται στην δικαιοδοσία της «Εγνατία» ΑΕ, η οποία μέσω ειδικού ταμείου θα έχει την δυνατότητα κατασκευαστικών παρεμβάσεων αναβάθμισής του, και μία από αυτές θα είναι η διαμόρφωση της διασταύρωσης Μουριών-Μυριοφύτου.
-Οδική σύνδεση Μεγάλης Στέρνας-Διασυμμαχικού μνημείου Πολυκάστρου: Μετά την σχετική παρέμβαση του κ. Γεωργαντά, ο υπουργός δημοσίων έργων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεσμεύθηκε γιά την διάθεση του κονδυλίου των 500.000 ευρώ, που απαιτείται γιά την κατασκευή του εν λόγω δρόμου μήκους εννέα χιλιομέτρων, ο οποίος αναμένεται να «απογειώσει» την κίνηση μεταξύ των δύο περιοχών, καθώς θα συντομεύσει αισθητά την απόστασή τους, ενώ θα αναβαθμίσει και την επισκεψιμότητα του προαναφερθέντος μνημείου.
-Νέο κτίριο γηροκομείου Κιλκίς: Διερευνώνται οι προϋποθέσεις εξασφάλισης του απαιτουμένου γιά την αποπεράτωση του έργου κονδυλίου των 700.000 ευρώ, το οποίο δεν περιλαμβάνει τον εξοπλισμό του.
Οπως είναι γνωστόν το νέο γηροκομείου θα έχει τις δυνατότητες φιλοξενείας 92 ηλικιωμένων και υπερηλίκων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα