Γενικά

Έργα Leader σε οικισμούς στον δήμο Κιλκίς έτοιμα προς δημοπράτηση

«Ανοίγει» το προσεχές διάστημα ο «δρόμος» της δημοπράτησης γιά έξη έργα του δήμου Κιλκίς στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης «Leader- Άξονας 4» του προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013”.
Πρόκειται για έργα ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την υλοποίηση των οποίων θα επιτευχθεί η αναβάθμιση και βελτίωση κοινόχρηστων χώρων διαφόρων οικισμών του δήμου Κιλκίς, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
LEADER ΚΙΛΚΙΣΤα έργα, που θα συγχρηματοδοτηθούν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης, είναι τα ακόλουθα:
-Ανάπλαση πλατείας Μεγάλης Βρύσης προϋπολογισμού 200.873,34 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης με πλακοστρώσεις, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με φυτεύσεις και δημιουργία χώρων άθλησης.
-Αναβάθμιση εισόδου Ξυλοκερατιάς, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει κρασπεδώσεις-πλακοστρώσεις πεζοδρομίων των εισόδων του οικισμού.
-Διαμόρφωση χώρου Κρηστώνης για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες” προϋπολογισμού 198.000 ευρώ, που προβλέπει εργασίες επίστρωσης με πλάκες πεζοδρομίου, φυτοτεχνικές διαμορφώσεις και δημιουργία χώρου πρασίνου-άθλησης.
-Αναβάθμιση εισόδου του Χωρυγίου προϋπολογισμού 107.000 ευρώ, που προβλέπει ενίσχυση του φωτισμού, ολοκλήρωση πλακόστρωσης πεζοδρομίων, τοποθέτηση χώρων στάσης και ανάπαυσης (παγκάκια), κάδων απορριμμάτων πεζοδρομίων και κατασκευή μικρού τεχνικού έργου απορροής ομβρίων υδάτων εντός του οικισμού.
-Αναβάθμιση εισόδου Πεδινού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, που προβλέπει την αναβάθμιση των πεζοδρομίων της κεντρικής οδού εισόδου-εξόδου του οικισμού.
-Αναβάθμιση του πάρκου Πλαγιάς” προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, που προβλέπει διάστρωση μέρους της επιφάνειας της πλατείας, κατασκευή πέργκολας, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κάδων απορριμμάτων καθώς και φύτευση δένδρων και θάμνων.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]