Γενικά

«Άνοιξε ο δρόμος» γιά τα έργα αποπλημμυρισμού στην Αρτζάν-Αματόβου

Στην ψήφιση μιάς τροπολογίας πού παρατείνει έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς το καθεστώς διαδικασίας δημοπράτησης ωρισμένων έργων, αντί να ξεκινήσει από τις 31.3.15 ,όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος, προχώρησε την Τετάρτη 18.3.15 η Βουλή των Ελλήνων.

Όπως δήλωσε στoν ‘’Μαχητή’’ ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, η πρωτοβουλία αυτή, με την οποία είναι σύμφωνη και οι σύλλογοι μηχανικών, προσφέρει την δυνατότητα να εκτελεσθούν αμέσως τα έργα αποπλημμύρισης στην περιοχή της πρώην λίμνης Αρτζάν-Αματόβου.

Και τούτο διότι στην περίπτωση άμεσης εφαρμογής του νόμου, θα καθυστερούσε τουλάχιστον επί ένα δίμηνο η έναρξη εκτέλεσης των με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τις πλημμυρισμένες ακαλλιέργητες εκτάσεις στην επίμαχη περιοχή.Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω έργα προυπολογισμού 790.000 ευρώ είχαν αποφασισθεί κατά την πρόσφατη ειδική συνεδρίαση της περιφέρειας, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και την συμμετοχή μεταξύ αλλων του κ. Γεωργαντά ,του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη ,του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη έργων Ευστάθιου Αβραμίδη και των εκπροσώπων του τοπικού τομέα εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) υπό τον πρόεδρο του Νικόλαο Καραβαλάκη.

Το γεγονός της ψήφισης της τροπολογίας χαιρέτισε ο κ. Καραβαλάκης τονίζοντας με δηλώσεις του στην ‘’Η’’ ότι κατ’ αυτό τον τρόπο «ανοίγει ο δρόμος» να ξεπερασθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πλημμύρα σε δεκάδες παραγωγούς, όπως και ο ίδιος .

Σύμφωνα με την απόφαση της περιφέρειας οι παρεμβάσεις στην πληγείσα περιοχή περιλαμβάνουν δύο έργα. Ένα στην περιοχή της Αματόβου ύψους 490.000 ευρώ πού περιλαμβάνει την ανακατασκευή κατεστραμένης γέφυρας, τεχνικών έργων στο υπάρχον ανάχωμα και καθαρισμό των καναλιών όπου κρίνεται απαραίτητο και ένα δεύτερο στην περιοχή της Αρτζάν ύψους 300.000 ευρώ, που περιλαμβάνει κυρίως καθαρισμούς καναλιών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]