Γενικά

«Στα σκαριά» έργα αναβάθμισης μουσείου και περιοχής Δοϊράνης

Εγκρίθηκε η πρόταση που υποβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από τον δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με τον δήμο Δοϊράνη Σκοπίων στην τρίτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα “Ελλάδα-ΠΓΔΜ, διασυνοριακό πρόγραμμα 2007-2013, με τον τίτλο «FACE (ΠΡΟΣΩΠΟ)».
O προϋπολογισμός του έργου για το δήμο Κιλκίς είναι 400.000 ευρώ.
Το έργο αποσκοπεί στο σχεδιασμό μιας εμπλουτισμένης τοπικής τουριστικής προσφοράς στη διασυνοριακή περιοχή, προσαρμοσμένης στις τοπικές ιδιαιτερότητες και τους φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των υποδομών, νέων και αναβαθμισμένων διαδρομών ποδηλασίας στην κοινή διασυνοριακή περιοχή, επιλέγοντας προσφορές και καθορίζοντας μια κοινή στρατηγική «μάρκετιν» για την εφαρμογή της τουριστικής προβολής της διασυνοριακής περιοχής. Η προγραμματιζόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές επιλογές, επιλογές φυσικής ομορφιάς και αθλητισμού.
Όπως αναφέρει σχετικώς ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Κώστας Παπαδόπουλος, “το έργο «FACE» θα δημιουργήσει ένα καινοτόμο τουριστικό μοντέλο που θα αξιοποιεί και θα συνδυάζει την πολιτιστική, φυσική και τουριστική αξία της λίμνης και της διασυνοριακής περιοχής. Το έργο θα διαμορφώσει την διασυνοριακή περιοχή σε διασυνοριακό προορισμό και οι τουριστικές δραστηριότητες θα κάνουν την περιοχή «ορατή» στον τομέα αυτό”.
Από ελληνικής πλευράς το έργο θα επικεντρωθεί σε παρεμβάσεις στο μουσείο της λίμνης Δοϊράνης.
Οι δράσεις που προβλέπονται είναι οι εξής:
-Εργασίες συντήρησης μουσείου λίμνης και πρόσληψη-απασχόληση υπεύθυνου μουσείου.
-Εμπλουτισμός εκθεμάτων μουσείου, προμήθεια-κατασκευή ενυδρείων στο εσωτερικό του Μουσείου.
-Προμήθεια και εγκατάσταση οπτικοακουστικού και άλλου εποπτικού εξοπλισμού για την παρουσίαση του μουσείου και των εκθεμάτων.
-Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και σχετικού λογισμικού για την ενημέρωση και εκπαίδευση των επισκεπτών.
-Διαμόρφωση-συντήρηση περιβάλλοντος χώρου μουσείου λίμνης (αποβάθρα, περιφράξεις, χώρος στάθμευσης, παιδική χαρά, κιόσκι, χώροι αθλοπαιδιών).
-Αναβάθμιση φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου (στάθμευσης, αύλειος χώρος κλπ.).
-Εργασίες συντήρησης, σήμανσης υπάρχοντος παραλίμνιου μονοπατιού-ποδηλατόδρομου και διαδρομής Δοϊράνης-Δροσάτου και κατασκευή διαδρομής σύνδεσης με Μουσείο Λίμνης.
-Εργασίες συντήρησης, σήμανσης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου πίστας αερομοντελισμού.
-Παραλίμνια εκδήλωση προβολής.
-Δράσεις συντονισμού, υλοποίησης.
-Προβολή έργου (διαφημίσεις, έντυπα, οδηγοί κλπ.).
-Κοινές δράσεις εκπαίδευσης, δικτύωσης.
Αντίστοιχα έργα θα γίνουν στη Λίμνη και από την άλλη μεριά των συνόρων από τον δήμο Δοϊράνη των Σκοιπίων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα