Γενικά

Δρομολογούνται σημαντικά έργα αναβάθμισης της περιοχής Κούπας- Σκρα- βορειοδυτικού Πάικου

Δύο αναφορές εξαιρετικής σημασίας γιά την ανάπτυξη του ορεινού οικισμού της Κούπας, αλλά και ευρύτερα της κοινότητας Σκρα και των βορειοδυτικών περιοχών του όρους Πάικου έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής 22.5.22 στην Κούπα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων γιά τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας πάρκων, που διοργάνωσε ο τοπικός δασικός συνεταιρισμός σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κούπας και τις ομάδες βιοποικιλότητας και φωτογραφίας του Κιλκίς.

Η πρώτη εξ αυτών αφορούσε στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού, ένα έργο προϋπολογισμού κοντά στις 450.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από πλευράς του ”πράσινου ταμείου”, μετά από σχετική υποβολή από πλευράς του δήμου Παιονίας.

Ένα έργο, το οποίο, όπως τόνισε και ο παρών στις εκδηλώσεις δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα, όταν βεβαίως εκδικασθεί από πλευράς του διοικητικού εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ένα μήνα περίπου από σήμερα, η προσφυγή-αίτηση ακύρωσης ορισμού αναδόχου, η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως την Πέμπτη 19.5.22 από μέρους του μειοδότη ενδιαφερομένου.

 

Η δεύτερη αφορούσε στην χρηματοδότηση του έργου σηματοδότησης του δασικού μονοπατιού στην περιοχή «Γαλάζια Λίμνη-Καταρράκτες-Κούπα» που εξασφάλισε η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ανάδειξη και την προβολή σημείων εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ανακοινώθηκε από μέρους του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη ενώπιον όλων όσων παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις.

Γιά το θέμα εξέδωσε ανακοίνωσε και περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η ανάδειξη του υφιστάμενου μονοπατιού θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, στην ανάδειξη του οικοσυστήματος, στην δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης του οικοτουρισμού και την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στον οικισμό της Κούπας, στον καταρράκτη και την “Γαλάζια Λίμνη”», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Προσθέτει δε, ότι, «στο έργο αντανακλάται ο σχεδιασμός της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς γιά την ανάδειξη των μονοπατιών μοναδικού φυσικού κάλλους που προσφέρουν στον επισκέπτη μία πιο ασφαλή και ουσιαστική επαφή με την φύση και με την ιστορία των περιοχών που διασχίζουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]