Γενικά

Ο εορτασμός της ξεχωριστής Καθαράς Δευτέρας στο νομό Κιλκίς

Η Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να αποτελέσει και φέτος όπως κάθε χρόνο, ξεχωριστή γιορτή για τον νομό Κιλκίς.

Μία γιορτή “μαγνήτη” στην Γουμένισσα για πλήθος επισκεπτών από όλο τον νομό και αρκετές περιοχές πέραν των ορίων αυτού, με “κράχτες” τα φημισμένα κρασιά και αποστάγματα και τα πεντανόστιμα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.

Επίκεντρο της γιορτής θα είναι κατά τα καθιερωμένα, η πλατεία 23ης Οκτωβρίου, και οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Παιονίας με διοργανωτή την δημοτική κοινότητα και τον τοπικό εμποροεπαγγελματικό σύλλογο.

Θα υπάρχουν σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα, χαλβάς, κρασί, τα xάλκινα της Γουμένισσας και χορευτικά από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους “Άγιος Τρύφων”, “Παίονες” και “Διογένης ο Σινωπεύς”, καθώς και τον πολιτιστικό σύλλογο Κέρκυρας.

Τα Κούλουμα της Μεσιάς
Τα παραδοσιακά Κούλουμα διοργανώνει για την Καθαρά Δευτέρα ο πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος Μεσιάς “Αλέξανδρος Βυζάντιος”.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, στις 11 το πρωί με πολλή μουσική και χορό, ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά σαρακοσταινά εδέσματα και κρασί.

Τα Κούλουμα του Γερακαριού
Ο πολιτιστικός σύλλογος Γερακαριού και η ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας Γερακαριού, διοργανώνουν την Καθαρή Δευτέρα στις 11 το πρωί το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Στο Μάρσαλι στο υδραγωγείο με καλή διάθεση σε μικρούς και μεγάλους θα προσφερθούν τα πατροπαράδοτα εδέσματα λαγάνα, φασολάδα, ταραμά για να αποχαιρετίσουμε την αποκριά με κέφι.

Τα Κούλουμα της Μεγάλης Βρύσης
Τα παραδοσιακά Κούλουμα διοργανώνει για την Καθαρά Δευτέρα για 45η χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Μεγ.Βρύσης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του συλλόγου, στις 11 το πρωί με πολλή μουσική και χορό, ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Τα Κούλουμα της Ευκαρπίας
Ο πολιτιστικός σύλλογος “Το Λαβάς” της Ευκαρπίας διοργανώνει την Καθαρή Δευτέρα στις 11 το πρωί στην πλατεία του χωριού μεγάλο γλέντι.

Θα προσφερθούν πατροπαράδοτα εδέσματα λαγάνα, φασολάδα, ταραμάς και θα γίνει διανομή χαρταετών.

Περισσότερα

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]