Κοινωνία

Επιτυχής συμμετοχή 3ου γυμνασίου Κιλκίς σε ευρωπαϊκή διαδικτυακή συνάντηση

Στην τελευταία τριήμερη και διαδικτυακή, λόγω περιορισμών για τον νέο κορωνοϊό, συνάντηση στο πλαίσι του προγράμματος Erasmus “Be the change you want to see” συμμετέσχον έξι μαθητές της α΄ και της γ’ τάξης και δύο καθηγητές του 3ου γυμνασίου Κιλκίς από τις 19 έως τις 21.1.21.

Η συνάντηση σημείωσε επιτυχία.

Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση και βελτίωση της αγγλικής γλώσσας μέσω ιστοριών. Οι χώρες, που συμμετέσχον στο πρόγραμμα μαζί με την Ελλάδα ήταν η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία. Σε αυτήν την συνάντηση «οικοδεσπότες» ήταν οι Πολωνοί και συγκεκριμένα το σχολείο “Zespol Szkol in Stanin”.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« …Οι εργασίες του προγράμματος ξεκίνησαν την Τρίτη 19.1.21, αρχικώς με εκδηλώσεις καλωσορίσματος, ενώ ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων, των πόλεων και των χωρών όλων των συνεργαζόμενων εταίρων στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία από την συντονίστρια χώρα Πολωνία, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών μας.

Την Τετάρτη 20.1.21, αφού οι μαθητές ολοκλήρωσαν κάποια κουϊζ και ένα διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων, περιηγηθήκαμε εικονικώς σε αξιοθέατα της Πολωνίας όπως το Βασιλικό Κάστρο, το αλατωρυχείο Βιέλιτσκα, την Βαρσοβία, την Κρακοβία, το Άουσβιτς και το μουσείο της εξέγερσης.

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου προηγήθηκε συνάντηση των καθηγητών με θέμα την πορεία και την ολοκλήρωση του προγράμματος και εργαστήρι για την αξιοποίηση των ιστοριών στην διδασκαλία των αγγλικών.

Ακολούθησε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με την προβολή βίντεο με φωτογραφίες από όλα τα ταξίδια και τα μαθήματα στις χώρες των εταίρων και στο τέλος δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες τα πιστοποιητικά συμμετοχής.

Το τέλος ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού μας γέμισε εμπειρίες, εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονησία για το επόμενο ταξίδι που ευχόμαστε να γίνει σε φυσιολογικές συνθήκες και με τη φυσική μας παρουσία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα