Γενικά

Επιτυχής η ημερίδα του δήμου Παιονίας για την κοινωνική πρόνοια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30.1.20, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Πολυκάστρου, η ημερίδα, που διοργάνωσε ο δήμος Παιονίας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική και στο έργο που προσφέρουν προς τους πολίτες οι δομές του δήμου Παιονίας.

Ενδεικτικά ανέφερε τις δράσεις του αυτοτελούς τμήματος κοινωνικής προστασίας, του κέντρου κοινότητας, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», και του κέντρου φροντίδας οικογένειας του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου (το οποίο παρασκευάζει και διανέμει συσσίτιο σε άπορους συνανθρώπους μας).

Στην συνέχεια η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα κοινωνικής προστασίας Έλενα Λιακοπούλου παρουσίασε το έργο του αυτοτελούς τμήματος κοινωνικής προστασίας του δήμου Παιονίας.

Απευθυνόμενη στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και της ελληνικής αστυνομίας ζήτησε την συνεργασία τους με τις δομές του δήμου γιατί όπως τόνισε:

«Χρειάζεται όλοι μαζί δημοτικές υπηρεσίες, τοπική κοινότητα, φορείς και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό δίκτυο μέσα στο Δήμο μας με κύριο στόχο τη φροντίδα στον άνθρωπο».

Τα στελέχη του κέντρου κοινότητας του δήμου Παιονίας Μαρίνα Ατσιόβα, Ψυχολόγος , και Ευθυμία Λαχανοπούλου, κοινωνική λειτουργός, ανέλυσαν και παρουσίασαν το παραχθέν μέχρι σήμερα έργο του κέντρου και τις προσφερόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Έγινε παρουσίαση (η πρώτη σε δήμο της Π.Κ.Μ.) του έργου: «Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων» από τον συντονιστή του έργου Δημήτρη Ρωσσάκη, ο οποίος ανέλυσε τις προσφερόμενες υπηρεσίες του έργου προς τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε ότι αυτό έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους, και την ασφαλή τους γήρανση.

Ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά κυρίως άτομα: που ζουν μόνα ή/και μακριά από δομές υγείας και φροντίδας, χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.) που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας ή στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τέλος, το στέλεχος του περιφερειακού τμήματος Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Στέλλα Γιαννακοπούλου παρουσίασε το έργο του παραρτήματος καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτό στους συνανθρώπους της περιοχής μας και ζήτησε την συνεργασία των φορέων μαζί του καθώς και ηθική και οικονομική στήριξη του έργου του….»

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη