Επιτυχίες αθλητών του Άθλου στο «ανοικτό» διεθνές κύπελλο Mουάυ Tάι της Αττάλειας

Αθλητισμός /

Διεξήχθησαν από την Τρίτη 22 έως και την Δευτέρα 29.11.22, στην Αττάλεια της Τουρκίας, οι αγώνες του «ανοικτού» διεθνούς κυπέλλου μουάυ τάι, με την συμμετοχή και της ελληνικής εθνικής ομάδας του εν λόγω μαχητικού αθλήματος.

Στην σύνθεσή της συμπεριλαμβάνονταν τρία στελέχη του Άθλου Κιλκίς, οι αθλητές Άγγελος Πιλιτσόπουλος (67 κιλά παίδων) και Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης (46 κιλκά μικρών παμπαίδων) και ο σωματειακός και πλέον και ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης.

Την σημαντικότερη επιτυχία σημείωσε ο αθλητής Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, που κατετάγη τρίτος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ αξιόλογη υπήρξε και η παρουσία του Άγγελου Πιλιτσόπουλου, που κατέλαβε την έκτη θέση, σε μία αξιοσημείωτη διεθνή εκπροσώπηση του κιλκισιώτικου αθλητισμού.

Σε ανακοίνωση του Άθλου αναφέρονται και τα εξής:

« … Μετά την επιστροφή της αποστολής της εθνικής ομάδας, ο προπονητής Κωνσταντίνος Πουντζουκιδης συνεχάρη όλα τα στελέχη γιά την εξαιρετική συγκομιδή των 19 μεταλλίων και εξέφρασε την ικανοποίηση και συγκίνησή του γιά την συμμετοχή των δυο αθλητών του Άθλου καθώς και γιά την διάκριση του γιού του Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη (του… νεωτέρου), ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα για όλους τους αθλητές του συλλόγου στις όποιες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

«Είναι στιγμές», τόνισε ο κ. Πουντζουκίδης, «που πραγματικά η συγκινησιακή φόρτιση είναι τεράστια σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, πόσω μάλλον όταν συμμετέχουν και δυο αθλητές παιδιά του συλλόγου μας με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Βεβαίως, όταν κάθεσαι γωνιά στο ριγκ και μέσα αγωνίζεται ο γιός σου, τα συναισθήματα είναι διπλά. Είμαι ευγνώμων γιά την ευκαιρία, που μου έδωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία μουάυ τάι και ο πρόεδρος Ιωάννης Παπαδόπουλος να συμμετέχω κατ’ αρχάς ως προπονητής με την εθνική ομάδα και πόσω μάλλον να καθοδηγώ και τους αθλητές του συλλόγου μας και τον γιό μου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας, και πιστεύω να έβαλα και εγώ ένα «λιθαράκι» βοήθειας σε όλους τους αθλητές, που αγωνίστηκαν, είτε από την γωνιά του κώουτς, μαζί με τον ομοσπονδιακό. είτε από την κερκίδα ως φίλαθλος, στηρίζοντας την εθνική μας ομάδα με όση φωνή είχα».

Η Εθνική αποστολή αποτελούνταν συνολικά από 52 μέλη, γεγονός που αναδεικνύει την ταχύτατη ανάπτυξη του Μουάι τάι στη χώρα μας. Αναλυτικά, στην αποστολή συμμετείχαν 28 αθλήτριες και αθλητές.

Οι αθλητές που συμμετείχαν στο Διεθνές Κύπελλο Μουάιτάι 2022, ήταν οι εξής:

Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος (Παίδων -45kg)
Πιλιτσόπουλος Άγγελος (Εφήβων -67kg)
Αγαθαγγελίδη Ειρήνη (Νέων Γυναικών -56kg)
Αλεξίου Δημήτριος – Αλέξανδρος (Νέων Ανδρών -67kg)
Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης (Νέων Ανδρών -91kg)
Ανδρέι Αριάδνη – Μαρία (Νεανίδων -48kg)
Ασσερ Αγγελική (Κορασίδων -56kg)
Βορφάι Νικολέτα (Νεανίδων -51kg)
Δεναξά Αικατερίνη (Γυναικών -54kg)
Ζαχαρίου Σοφία (Νεανίδων -51kg)
Καραλης Κωνσταντίνος (Παίδων -42kg)
Κοντράρου Σοφία – Θεοδώρα (Νεανίδων -42kg)
Λυγνός Βασίλειος – Άγγελος (Παίδων -51kg)
Μπακιρτζής Κυριάκος (Ανδρών -86kg)
Μπόρου Ευαγγελία – Ιωάννα (Νεανίδων -51kg)
Ντόζες Βασίλειος (Νέων Ανδρών -57kg)
Παπαδάκης Γεώργιος (Νέων Ανδρών -63.5kg)
Παπαχρυσάνθου Κορίνα (Γυναικών -60kg)
Παππά Στεφανία – Ζωή (Νέων Γυναικών -51kg)
Ρεβήσιος Κωνσταντίνος (Παίδων -54kg)
Σγούρου Γεωργία (Νέων Γυναικών -67kg)
Σιαβάλα Ιωάννα – Μαρία (Νεανίδων -48kg)
Τζάρντα Άγγελος (Εφήβων -51kg)
Χαβελάς Ιωάννης (Νέων Ανδρών -67kg)
Χάλαρης Γεώργιος (Νέων Ανδρών -60kg)
Χατζάκη Αλεξάνδρα (Νέων Γυναικών -51kg)
Ψιλοπάτης Μιχαήλ (Νέων Ανδρών -63kg)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Zootechnia: Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας Ως μια ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε την […]