Κοινωνία

Επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα υγιεινής γιά παιδιά ηλικιών 4–12 ετών της ΠΕ Κιλκίς

Πρόγραμμα υγιεινής των χεριών το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν δηλαδή την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού, υλοποίησε με επιτυχία η διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Όπως είχαμε προαναγγείλει, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποιήσαμε το πρόγραμμα «Υγιεινής των χεριών» σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4-12 ετών) με σκοπό την ενσωμάτωση της πρακτικής του πλυσίματος των χεριών με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο. Ένταξη στην καθημερινότητα μιας υγιεινής συνήθειας.

Έτσι λοιπόν, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία-παιχνίδι, τα παιδιά ενημερώνονται για το «πως» και το «πότε» γίνεται αυτή η υγιεινή συνήθεια και έπειτα παρομοιάζουμε τα μικρόβια με χρυσόσκονη, η οποία κολλάει στα χέρια και όταν ακουμπήσουμε άλλα χέρια τη μεταφέρουμε!

Οπότε πρέπει να πλύνουμε καλά τα χέρια μας μέχρι να φύγει η «χρυσόσκονη». Φυσικά στο τέλος, τα καθαρά χέρια έχουν επιβράβευση ένα αυτοκόλλητο ή μια σφραγίδα που θα επιλέξουν!

Από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020 (όπου μας πρόλαβαν οι εξελίξεις) ενημερώθηκαν περίπου 370 παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Κιλκίς.

Να είμαστε όλοι καλά, και με το καλό και με τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχίσουμε τη δράση!

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους δύο υπέροχους εργαζομένους της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς, την Χριστίνα Κωνσταντούδη και τον Ιορδάνη Χατζηαράπη.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί και υπερήφανοι που τους έχουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]