Γενικά

Σε κίνδυνο έθεσε το νοσοκομείο η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣΕπί ένα τριήμερο στο νοσοκομείο Κιλκίς επλανάτο ο κίνδυνος πλήρους απορρύθμισης της λειτουργίας του, με απρόβλεπτες συνέπειες, λόγω μη έγκαιρου θεωρήσεως χρηματικού εντάλματος γιά την προμήθεια καυσίμων, εξ αιτίας «γραφειοκρατικής αγκυλώσεως» της αρμοδίας γι’ αυτό επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς!
Στην σοβαρότατη αυτή καταγγελία προέβη το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, με ανοικτή αναφορά-καταγγελία του προς τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και οικονομικών, την οποία υπογράφει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και στην οποία επισημαίνει το ότι το απευκταίο δεν συνέβη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, «που ανέλαβε πλήρως όλες τις δεσμεύσεις και ευθύνη».
Ειδικότερα στην αναφορά-καταγγελία σημειώνονται τα εξής:
«Κύριοι υπουργοί ,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς στην συνεδρίαση του με αριθμ. 5 στις 04/12/2014 με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο μας την Τετάρτη 3, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5.12.14, λόγω της δυσχέρειας στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το γραφείο επίτροπου Κιλκίς για την πεισματική άρνηση και την γραφειοκρατική αγκύλωση που επέδειξε με συνέπεια την μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, τις ανωτέρω ημέρες, η μη επαρκής προμήθεια καυσίμων οδήγησε σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων (βαρέων καταγμάτων υπερηλίκων, γυναικολογικών κ.α.), ανεπαρκή θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού χρήσης για λουτρό των νεογνών και των λεχώνων αλλά και παραγωγής ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κύριοι υπουργοί ,
Παρά τις αγωνιώδεις και δραματικές εκκλήσεις από μέρους των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας προς το γραφείο της επιτρόπου, προφανώς λόγω άγνοιας κινδύνου και παντελούς ελλείψεως κοινωνικής ευαισθησίας, γνωρίσματα τα οποία θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μια κρατική λειτουργό, δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε.
Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά έτη δεν έχει μεταβληθεί το καθεστώς και η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας καυσίμων από το νοσοκομείο μας, το οποίο τηρεί πάντα τις διατυπώσεις δημοσιότητας που προβλέπονται από το Π.Δ.118/07 (ΦΕΚ Β’ 150/10-6-2007) «Κανονισμός Προμηθειών Δημοσίου» , και παρά το ότι τα εντάλματα που αφορούσαν στο πετρέλαιο εθεωρούντο πάντα από την επίτροπο (το τελευταίο μάλιστα Χ.Ε. 1341/Α324/10.10.14 υπεγράφη προ δεκαπενθημέρου), ξαφνικά άλλαξε στάση και δεν θεώρησε εγκαίρως ως ώφειλε το προαναφερθέν 1785/Α360/27.11.14 Χ.Ε. αξίας 4.998,08 ευρώ, που αφορούσε προμήθεια 4.520 λίτρα πετρελαίου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου, περίμενε και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου αφού είχε ήδη ενημερώσει αρμοδίως για την οριακή κατάσταση η οποία δημιουργείτο, και μόλις διέγνωσε ότι το ένταλμα δεν επρόκειτο να θεωρηθεί, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου την Παρασκευή 5.12.14 αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις δεσμεύσεις αλλά και την ευθύνη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος η οποία ετέθη σε κίνδυνο από την επίτροπο.
Κύριοι Υπουργοί ,
Σεβόμενοι αυτόν τον υπέρτατο για την πολιτεία και την Δημοκρατία θεσμό, ο οποίος βάσει του άρθρου 98 του Συντάγματος, ιδρύθηκε για να προασπίζει ως ανώτατο αγαθό το δημόσιο συμφέρον, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε αμέσως του ζητήματος ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν.
Ευελπιστούμε ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν της ανάλογης προσοχής και ευαισθησίας για το νοσοκομείο μας. Άλλωστε με βάση το άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, «Θεμέλιο του πολιτεύματος μας είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]