Γενικά

Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς: «Να σταματήσει η χρήση του στρατοπέδου της Ν.Σάντας από ΝΑΤΟφονιάδες»

Την εναντίωσή της στην υπαγωγή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και ενός στρατοπέδου της Νέας Σάντας στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ διατυπώνει η Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, που διοργανώνει και αντιπολεμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας γιά την προσεχή Κυριακή 7.6.15.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Πάρτε μέρος στην κοινή εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς και της Ελληνικής Επιτροπής γιά την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7.6.15, μπροστά από το στρατόπεδο Χατζηϊωάννου, στην Νέα Σάντα, με ώρα έναρξης 9 το πρωί.
Από την Θεσσαλονίκη η πομπή των οχημάτων θα ξεκινήσει από την λεωφόρο Λαγκαδά (στο ύψος του δημαρχείου Σταυρούπολης), στις 8.30 το πρωί.
Μετά την εκδήλωση στην Νέα Σάντα θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης με ώρα έναρξης 11 το πρωί».
«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, προσδένονται ολοένα και πιο σφιχτά στο ιμπεριαλιστικό δόγμα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανατρέπεται πλήρως ο ρόλος τους, που πρέπει να είναι η υπεράσπιση της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές, που στοχοποιούν άλλους λαούς και χώρες, ακόμη και το δικό μας τον ίδιο το λαό και το κίνημά του.
Αναβιώνει όλο και πιο δυνατά το δόγμα «Ο εχθρός λαός»!
Πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια οι ασκήσεις, με τις οποίες προετοιμάζονται οι ένοπλες δυνάμεις να συνδράμουν το έργο των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος πάντα του λαού. Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, είναι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Στην περιοχή μας (σε στρατόπεδα του νομού Κιλκίς) έχουν πραγματοποιηθεί – όχι μία μόνο φορά – ασκήσεις, που βασικό αντικείμενο έχουν «την αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων, εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Τέτοιου είδους ασκήσεις επιβεβαιώνουν, ότι τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ελληνικό «αμυντικό» δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού» δόγματος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Έτσι στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία» – όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις – συγκαταλέγεται και η δράση του λαϊκού κινήματος.
Κέντρο αυτών των «εκπαιδευτικών» δραστηριοτήτων και βασική δύναμη κρούσης αποτελεί η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, που έχει έδρα στο στρατόπεδο «Χατζηιωάννου» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η δύναμη αυτή ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης NRF, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Γ’ Σώμα Στρατού, καθώς και στη βαλκανική συμμαχική δύναμη HELBROC, ένας από τους πολλούς «σχηματισμούς μάχης» της ΕΕ. Αποστολή της, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία – είναι η ταχεία επέμβαση με αερομεταφερόμενα μέσα σε σημεία εμπλοκής, όπου Γης.
Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει τον λαό και την χώρα σε νέες περιπέτειες. Είναι σταθερά προσηλωμένη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι θα συνεχιστεί ο προσανατολισμός και η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με πρόσχημα την δήθεν αντιμετώπιση του «ισλαμικού κράτους» χώνει την χώρα μας ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε νέες επεμβάσεις και πολέμους με έπαθλο την ισχυροποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων – ντόπιων και ξένων – από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων ενέργειας.
ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
Ο λαός μας όμως ξέρει καλά, ότι δε συμβαδίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά των λαϊκών στρωμάτων. Το τελευταίο διάστημα μια σειρά αποφάσεων και μεθοδεύσεων της συγκυβέρνησης σέρνουν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις:
• Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για στρατιωτική δράση σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, με την συμμετοχή και της Ελλάδας.
• Το ορμητήριο της βάσης στην Σούδα, το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, τα στρατόπεδα στην Νέα Σάντα, στην Λάρισα, στο Άκτιο κι άλλες υποδομές διατηρούνται με αναβαθμισμένο ρόλο.
• Πυκνώνει η συμμετοχή στις ευρωατλαντικές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης, χειρισμού κρίσεων και στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ.
• Πυκνώνουν οι προετοιμασίες για ενδεχόμενη Εευρωνατοϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Ουκρανίας.
• Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού άμυνας για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ.
Το αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα έχει καθήκον να εντείνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συντονισμένα με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες και το σύστημα που τους γεννούν.
Συνεχίζουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, δυναμώνουμε την πάλη μας με στόχους:

✔ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!
✔ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
✔ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Δείτε ακόμα