Πολιτική

“Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις”, προτρέπει η επιτροπή αγώνα μετάλλου

Μέλη της επιτροπής αγώνα μετάλλου Κ.Μακεδονίας μετέβησαν την Τετάρτη 18.9.18 στις εγκαταστάσεις της “Κλέεμαν Ελλάς” στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, όπου και συναντήθηκαν με εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αναταραχή, που προκάλεσε στους εργαζόμενους η εκ μέρους της εταιρείας εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας κατά τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και η υποχρεωτική χορήγηση αδειών, είτε κανονικών είτε άνευ αποδοχών, κάτι που ανεστάλη ύστερα από παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Κιλκίς.

Στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
“…Η επιτροπή αγώνα μετάλλου Κ. Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν κόντρα στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, που μόνο στόχο έχει να διασφαλίσει ότι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα της θα μείνει ίδια ή θα αυξηθεί. Με αφορμή και την θετική εξέλιξη από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, σε καλούμε να σκεφτείς, να βγάλεις συμπεράσματα.

Είναι καιρός να δοκιμάσεις τον δρόμο του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης. Μαζί θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Μη μένεις θεατής, γίνε πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Οι συνάδελφοί μας που το προσπάθησαν στο κάτεργο της “COSCO” στο λιμάνι του Πειραιά, κατάφεραν να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την εργοδοσία, παλεύοντας μέσα από κινητοποιήσεις την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις και δικαιώματα.

Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που υπέγραψαν κλαδική σύμβαση με αυξήσεις».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα