Πολιτισμός

Επιτυχής η παράσταση των παιδικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων


Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετέσχε την Παρασκευή 26.6.15 στα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ «Κερνάμε Κιλκίς» με την εμφάνιση συγκροτήματος του τμήματος των παραστάσεων με χορούς και φορεσιές από την περιοχή της Μακεδονίας.
Εξ άλλου, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, και με τις καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν, την μουσικοχορευτική εκδήλωση των παιδικών τμημάτων του, το Σάββατο 27.6.15 στο μικρό θέατρο του αναπλασμένου πάρκου – «Κήπου». Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων» 2015. Έλαβαν μέρος και παρουσίασαν χορούς και φορεσιές από όλες της περιοχές της Ελλάδας, συγκροτήματα όλων των παιδικών τμημάτων του Λυκείου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν τη χαρά να απολαύσουν παγωτό κερασμένο από το διοικητικό συμβούλιο.

Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφάρμοσε με επιτυχία το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς
Το παράρτημα Κιλκίς του Λυκείου Ελληνίδων ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης «Η ένταξη και συμβολή της οπτικής του φύλου στον πολιτισμό», στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των μη κυβερνητικών γυναικών οργανώσεων α’ και β’ κύκλου».

Το σχέδιο δράσης είχε ως στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών.

Η ομάδα, στόχος της δράσης ήταν 40 γυναίκες – μέλη και εθελόντριες του σωματείου, νέες, άνεργες, νεοεισερχόμενες στην αγορά εργασίας κάτω των 30 ετών, μακροχρονίως άνεργες και γυναίκες με αναπηρία.

Οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν, είναι:
• Δράσεις συμβουλευτικής για την οπτική του φύλου. Ομαδικές συνεδρίες και συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής για την ψυχολογική ενδυνάμωση των 40 ωφελούμενων του σχεδίου,
• Δημιουργία και λειτουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των γυναικών μελών (και όχι μόνο) του σωματείου,
• Συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού με επικέντρωση σε θέματα συναφή με το φύλο,
• Δύο ημερίδες για την:
– Ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε κλάδους που τροφοδοτούν τον πολιτισμό ή/και για θέματα σύγχρονου πολιτισμού με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα στον Πολιτισμό»
– Συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών κυρίως στον Πολιτισμό με θέμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
• Ενημερωτική εκδήλωση με ανοιχτή συμμετοχή για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διάχυση της πληροφόρησης
• Διάδοση των αποτελεσμάτων

Η πράξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική μεταρρύθμιση 2007-2013».
Δικαιούχος είναι η ειδική υπηρεσία συντονισμού, διαχείρισης και εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του υπουργείου εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ)»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]