Αθλητισμός

Επιτυχής ο 4ος ορεινός ημιμαραθώνιος «Απάν σο Ρακανόπον»


Με ιδιαίτερη αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία διεξήχθη ο τέταρτος αγώνας ορεινού δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον», που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Επταλόφου «Ακρίτες», με την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας.

Στον αγώνα, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 17.5.15, έλαβαν μέρος αθλητές κάθε ηλικίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας, συνολικώς άνω των ογδόντα. Η εκδήλωση εντάσσεται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου και προώθησης του αιτήματος της αναγνώρισης της.
«Ο πολιτιστικός σύλλογος «Ακρίτες» τιμά την μνήμη των σφαγιασθέντων Ποντίων με έναν αγώνα πανελλήνιας εμβέλειας, που πλέον έχει θεσμοθετηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αμοιρίδης.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας την διοίκηση δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η οποία στήριξε τον αγώνα γιά μιάν ακόμη χρονιά.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαΐδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κρουσσών Θεόδωρος Βαφειάδης.

Πριν τον αγώνα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου, ενώ κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού.
Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβε ο Ιωάννης Πολυμένης του Αίαντος Κιλκίς, με χρόνο 1.12.18, δεύτερος τερμάτισε ο ανεξάρτητος Κοσμάς Κωνσταντινίδης με 1.19.06 και τρίτος ο Συμεών

Συμεωνίδης του συλλόγου Πιερίας «Ζεύς» με 1.19.55.
Στις γυναίκες νικήτρια ανεδείχθη με 1.39.12 η Ελένη Καλλία του συλλόγου δρομένω υγείας Θεσσαλονίκης, δεύτερη η Ελένη Κώστα του συλλόγου Πιερίας «Ζεύς» με 1.57.32 και τρίτη η ανεξάρτητη Εφροσύνη Ζαμπέλη με 2.03.12.

Άξια αναφοράς η συμμετοχή του 73χρονου αθλητή Άλμπερτ Βέρνα ο οποίος τιμήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ακρίτες»γιά τον τερματισμό του.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους αθλητές που τίμησαν το 4ο «Απάν Σο Ρακανόπον», με την συμμετοχή τους.

Ευχαριστίες απευθύνει επίσης στους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στον αγώνα, στις γυναίκες του συλλόγου που ετοίμασαν τα πλούσια εδέσματα, στα παιδιά του συλλόγου που έπαιξαν μουσική αμέσως μετά τον τερματισμό και σε όλους όσους προέβαλαν τον αγώνα.
Αθλητές, διοργανωτές και θεατές έδωσαν ραντεβού γιά το 5ο «Απάν Σο Ρακανόπον» το Μάιο του 2016».

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα