Γενικά

Επιτυχής άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο 1ο γυμνάσιο Κιλκίς

Διεξήχθη με επιτυχία την Τρίτη 21.4.15 η προγραμματισμένη άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς στο 1ο γυμνάσιο σύμφωνα με το εξής σενάριο:
Κατά τη διάρκεια μαθημάτων προκαλείται φωτιά στο λεβητοστάσιο του σχολικού συγκροτήματος από άγνωστη αιτία .Η φωτιά γίνεται αντιληπτή από καθηγητή και εφαρμόζεται από το προσωπικό του σχολείου το σχέδιο εκκένωσής του .Κατά την διάρκεια της εκκένωσης, καθηγητής τραυματίζεται και ακινητοποιείται σε αίθουσα και γίνεται αντιληπτή η απουσία του κατά την πραγματοποίηση του προσκλητηρίου προσωπικού και μαθητών.
Αμέσως σημαίνει συναγερμός για εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος .Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου της Π.Υ. Κιλκίς συγκροτείται μια ομάδα καταστολής της πυρκαγιάς και μια ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό του καθηγητή .
Σκοπός της άσκησης ήταν :
– Η εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς και εξοικείωση με το χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς αλλά και τον ευρύτερο χώρο του εκπαιδευτηρίου.
– Η εκπαίδευση των πυροσβεστών στη χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού, στον προβλεπόμενο χρόνο, υπό συνθήκες συμβάντος .
– Η εκπαίδευση του προσωπικού στην εγκατάσταση και χρήση χαμηλής πίεσης καθώς και στην διάσωση τραυματισμένου ατόμου.
– Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς με το προσωπικό του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Στην άσκηση έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δώδεκα υπαλλήλους και συνέδραμαν η ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα