Κοινωνία

Οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Δροσάτου


Επιτυχία σημείωσαν οι πρώτες εκδηλώσεις του 2015, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου, και οι οποίες απετέλεσαν το «βάπτισμα του πυρός» γιά την νέα διοίκηση του συλλόγου.
Η αρχή έγινε με τον ετήσιο χειμερινό χορό, που δόθηκε την Παρασκευή 2.1.15 στο κέντρο «Δειλινά» του Δροσάτου.

Ηταν μία ξεχωριστή και αλησμόνητη βραδιά σε έναν ασφυκτικά γεμάτο χώρο, που έφερε την «σφραγίδα» εκλεκτών καλλιτεχνών, όπως οι Γιώργος Ορφανίδης, Αντώνης Νικηφορίδης, Γιώργος Ιακωβίδης, Χάρης Ξενιτίδης, Γιάννης Θεοδωρίδης, Στέλιος Ιωαννίδης, Θοδωρής Ιωαννίδης και Νίκος Τσαμπαζάκης, ενώ την λάμπρυναν εκπρόσωποι φορέων της πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του τόπου.

Μία βραδιά, που ανέδειξε την θετική διάθεση της τοπικής κοινωνίας γιά αντίσταση στις αρνητικές συνέπειες μιάς κρίσης, που την έχουν επηρεάσει τα τελευταία χρόνια.
Ακολούθησε, την Κυριακή 18.1.15, στο εντευκτήριο του συλλόγου η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του συλλόγου, όπου και πάλι η προσέλευση υπήρξε αθρόα.

Τον πλακούντα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού (ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου) αιδεσιμώτατος π. Ιωάννης, ενώ τυχεροί, αφού τους «έπεσε» το «φλουρί» αναδείχθηκαν τα στελέχη του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μαρία Σελβίδου, Γιάννης Πεκιαρίδης, Στέλιος Ιωαννίδης και Θόδωρος Ιωαννίδης.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και πολύ ενεργοί υποστηρικτές του συλλόγου, μεταξύ των οποίων και ο φούρναρης Δημήτρης Παπαδόπουλος, που πρόσφερε την βασιλόπιτα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα