Αθλητισμός

Επιτυχίες ΓΑΣΚ στα περιφερειακά πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου


Οι επιτυχίες για τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς συνεχίστηκαν την Κυριακή 1.2.15, στα Λουτρά του Λαγκαδά όπου διεξήχθησαν οι αγώνες του περιφερειακού πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Ο αγώνας , που ήταν η τελευταία σημαντική διοργάνωση σε ανώμαλο έδαφος πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξαχθεί την 1η Μαρτίου στα Τρίκαλα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών δρομέων από όλη τη Μακεδονία και Θράκη και παρά τον ιδιαίτερα βαρύ από την ισχυρή βροχόπτωση αγωνιστικό χώρο, προσέφερε «δυνατές» κούρσες αλλά και αρκετά καλές επιδόσεις.
Στον αγώνα το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από δέκα συνολικώς αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να κερδίσει ένα μετάλλιο και να φτάσει σε άλλους δύο τερματισμούς στην πρώτη οκτάδα στις κατηγορίες των αγωνισμάτων.
Συγκεκριμένα τα νέα “ταλεντάκια” των δρόμων αντοχής η 13χρονη Φανή Αβράμογλου και η 11χρονη Στέλλα Παρασκευά κατέκτησαν την δεύτερη θέση στα 2000 μ παγκορασίδων α’ η πρώτη, με 7’42”0 και την δεύτερη θέση στον αγώνα 1500 μ κοριτσιών δημοτικών σχολείων η δεύτερη με 6’18”0. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 4000 μ νεανίδων η 15χρονη Ραχήλ Νικολαίδου που κατέλαβε, παρά την ίωση που προσφάτως την ταλαιπώρησε, την τέταρτη θέση.
Στα 3000 μ της κατηγορίας παμπαίδων α’ ο Δημήτρης Καραμανίδης τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο 12’50” και ο Γιάννης Χαρακαμπίδης στην 26η θέση της κατηγορίας παίδων με 13’09”0 ενώ στα 2000 μ. κορασίδων η Κατερίνα Ράδη ήταν 15η με 9’18”.
Στους αγώνες των 1500 μ για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων αγωνίστηκαν με επιτυχία οι Εβελίνα Ζάμσα, Βασιλική Καραμανίδου, Ελπίδα Αλερού και Σταμάτης Παρασκευάς , πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
«Οι νέες επιτυχίες των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς επιβεβαιώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα και στους δρόμους αντοχής , ενώ παράλληλα αναδεικνύουν και τη δυναμική που έχει αναπτύξει φέτος ο σύλλογος του Κιλκίς ιδιαίτερα σε αγωνίσματα αποστάσεων στα οποία δεν είχε σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:
«Αθλήτριες όπως η Φανή Αβράμογλου, η Ραχήλ Νικολαίδου, η Στέλλα Παρασκευά, αλλά και η Όλγα Νικολαίδου & η Ελένη Φωτιάδου που απουσίαζαν απο αυτούς τους αγώνες, αποτελούν πλέον τις ελπίδες του συλλόγου αλλά και του αθλητισμού του Κιλκίς για τους δρόμους αποστάσεων και βάδην. Και είναι βέβαιον, ότι με την κατάλληλη προπονητική καθοδήγηση από το προπονητικό επιτελείο του ΓΑΣ Κιλκίς, ότι θα χειροκροτήσουμε πολύ σύντομα σημαντικές επιτυχίες όχι μόνο σε περιφερειακό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]