Αθλητισμός

Επιτυχίες ΓΑΣΚ και στον ανώμαλο δρόμο

Οι επιτυχίες γιά τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς συνεχίστηκαν και την Κυριακή 31.1.16, στα Λουτρά του Λαγκαδά όπου διεξήχθη το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας, που ήταν η τελευταία σημαντική διοργάνωση σε ανώμαλο έδαφος πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών δρομέων από όλη τη Μακεδονία και Θράκη που με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό προσέφεραν δυνατές κούρσες αλλά και αρκετά καλές επιδόσεις.
Στον αγώνα το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από ένδεκα συνολικώς αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να καταλάβει δύο θέσεις στην τριάδα και να επιτύχει άλλους τέσσερις τερματισμούς στην πρώτη οκτάδα στις κατηγορίες των αγωνισμάτων.

Τα νέα “ταλεντάκια” των δρόμων αντοχής έδειξαν τις δυνατότητές τους με καλύτερη την 12χρονη Στέλλα Παρασκευά, δεύτερη στον αγώνα 1500 μ κοριτσιών δημοτικών σχολείων με χρόνο 6’11”0. Στην ίδια κούρσα οι Εβελίνα Ζάμσα, τερμάτισε έβδομη και η Βασιλική Καραμανίδου όγδοη σε περισσότερα από διακόσια κορίτσια που αγωνίστηκαν. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 4000 μ της κατηγορίας Νεανίδων η 15χρονη Ελένη Φωτιάδου η οποία κατέκτησε την 2η θέση με 20’13”, ενώ άτυχη στάθηκε η Ραχήλ Νικολαίδου που ένα πρόβλημα τραυματισμού την υποχρέωσε να εγκαταλείψει.

Στα 3000 μ της κατηγορίας παίδων – παμπαίδων Α’ ο Δημήτρης Καραμανίδης τερμάτισε στην 4η θέση των παμπαίδων α’ με χρόνο 11’11” και ο Αλέξανδρος Αλέρου στην έβδομη με 11’19”0. με πολύ καλές κούρσες. Στα 2000 μ των Κορασίδων η Ολγα Νικολαίδου ήταν 15η με 7’58”0 και η Παναγιώτα Φαρμάκη 21η στις παγκορασίδες α’ με 8’39”0

Στον αγώνα 1500 μ για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων αγωνίστηκαν με επιτυχία ο Σταμάτης Παρασκευάς και η Θεοδώρα Λαζαρίδου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Οι νέες επιτυχίες των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς επιβεβαιώνουν την πολύ καλή δουλειά και στους δρόμους αντοχής, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν και τη δυναμική που έχει αναπτύξει φέτος ο σύλλογος του Κιλκίς ιδιαίτερα σε αγωνίσματα αποστάσεων στα οποία δεν είχε σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.
Αθλητές και αθλήτριες όπως η Ραχήλ Νικολαίδου, η Όλγα Νικολαίδου, η Ελένη Φωτιάδου η Στέλλα Παρασκευά, ο Δημήτρης Καραμανίδης, ο Αλεξ Αλέρου αλλά και η Εβελίνα Ζάμσα, αποτελούν πλέον τις ελπίδες του συλλόγου αλλά και του αθλητισμού του Κιλκίς για τους δρόμους αποστάσεων και βάδην. Και είναι βέβαιον ότι με την κατάλληλη προπονητική καθοδήγηση από το προπονητικό επιτελείο του ΓΑΣ Κιλκίς, ότι θα χειροκροτήσουμε πολύ σύντομα σημαντικές επιτυχίες όχι μόνο σε περιφερειακό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα