Γενικά

Επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του έκοψε το Σάββατο 7.3.15 η ένωση Ποντίων Φθιώτιδος, στο κέντρο «Αρχοντικό του Σκούρα» Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος, όπου αμέσως μετά δόθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου.
Η τακτική αναγνώστρια και φίλη του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μ», Συμέλα Τουμανίδου-Πατσινακίδου, φιλόλογος και επί μακρόν στέλεχος του συλλόγου αναφέρει σχετικώς τα εξής:
«Ο αιδεσιμώτατος π. Αθανάσιος Κυρίτσης ευλόγησε τις βασιλόπιτες και μας μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Νικολάου και του κλήρου και ευχήθηκε υγεία, δύναμη, ελπίδα και κουράγιο στο δύσκολο καθημερινό αγώνα του καθενός.
Ακολούθησε επίδοση των βιβλιαρίων με το φιλοδώρημα της επιτίμου προέδρου μας Νίκης Χειμωνίδου στα παιδιά μας που έψαλαν τα κάλαντα. Επίσης η επίδοση εκ μέρους της ένωσής μας βιβλίου δώρου και του φιλοδωρήματος μαζί με ευχές από την Νίκη Χειμωνίδου στους επιτυχόντες νέους μας στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που είναι οι εξής: Χρήστος Αμούντζιας, σχολή γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Αγγελική Αρκουμάνη, σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., Γεώργιος Κόντος, ιατρική σχολή πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Κριτσόβας, οικονομικό πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ανέστης Τσιαρτσανίδης, σχολή χημείας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Χρήστος Τσουκαλαδέλης, σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο Πατρών και Κωνσταντίνος Αρκουμάνης, επιτυχών στις εξετάσεις του λιμενικού σώματος.
Τιμητικό έπαθλο δόθηκε στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού Γεωργία Χατζηγεωργίου-Κούτρα, σε ένδειξη τιμής για τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε σε αγώνες κολύμβησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με τις επιτυχίες της έκανε την Λαμία μας και την Ελλάδα μας υπερήφανες. Η γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Ηλιάνα Κόκκοτα διάβασε το πλούσιο βιογραφικό της.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκαλεσμένους, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ευθύμιο Καραΐσκο, τον δήμαρχο Λαμιέων Νικόλαο Σταυρογιάννη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του «ΣΤΑΡ» Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιο Σιμόπουλο, ο οποίος κάθε χρόνο έρχεται στο χορό μας εκπροσωπώντας τον αείμνηστο Βασίλη Χειμωνίδη και την Επίτιμο Πρόεδρό μας κυρία Νίκη Χειμωνίδου. Κλήθηκε να δώσει τα δώρα στους επιτυχόντες νέους μας και συγκινημένος ανέφερε ότι φέτος στις 13 Μαΐου συμπληρώνονται επτά χρόνια από την αποδημία από την ζωή του μεγάλου ευεργέτη μας Βασίλη Χειμωνίδη, ο οποίος αγάπησε την Λαμία και την έκανε δεύτερη πόλη της ζωής του, ωφέλησε πάρα πολύ την Λαμία, την Φθιώτιδα και την Ρούμελη και αυτό όλοι το αναγνωρίζουμε. Είμαστε σε αναμονή ολοκλήρωσης ενός αιτήματός μας προς τις τοπικές αρχές, που τον αφορά.
Ο κόσμος συγκινήθηκε και τον χειροκρότησε. Επίσης η πρόεδρος χαιρέτισε τους προέδρους και τα μέλη διοικητικού συμβουλίου συλλόγων και φορέων και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση.
Ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε. έντυπα και ηλεκτρονικά για τις ανακοινώσεις τους για το χορό μας, τους καταστηματάρχες για την προσφορά των δώρων τους για την λαχειοφόρο μας, τον ιδιοκτήτη του κέντρου Δημήτριο Σκούρα, την σύζυγό του και το προσωπικό του για την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων του και την άψογη εξυπηρέτηση.
Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας Κώστα Φράγκο, αρτοποιό, για τις βασιλόπιτες, τους αφούς Παπαθανασίου, ιδιοκτήτες του τυπογραφείου «Press-Pap» για τη χορηγία των προσκλήσεων του χορού μας, τον Ιωάννη Παπαναγιώτου πρώην πρόεδρο του ομίλου Φθιωτών λογοτεχνών και συγγραφέων για τα βιβλία που μας χάρισε και εμείς τα δωρίσαμε στους επιτυχόντες νέους μας.
Ευχαρίστησε θερμά την ορχήστρα των αδελφών Ιακωβίδη που επί σειρά ετών μας διασκεδάζει ερχόμενη από αγαπημένο ακριτικό Χέρσο Κιλκίς, υφιστάμενη μεγάλο κόπο. Ο ερχομός της είναι θυσία για χάρη μας. Την ορχήστρα αποτελούν ο Νίκος Ιακωβίδης στα κρουστά, ο αδελφός του Στέλιος στο αρμόνιο, ο γιός του Στέλιου, Γιώργος αξεπέραστος στο κλαρίνο, ο Χρήστος Αποστολίδης στο μπουζούκι και την κιθάρα και ο αμίμητος στη λύρα και στο τραγούδι Σταύρος Κουρουκλίδης.
Όλους ευχαριστούμε θερμά για την αξέχαστη βραδιά που μας χάρισαν.
Ευχαριστούμε και τους φοιτητές μας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Πέτρο Σιρανίδη στη λύρα και τον Δημήτρη Κουμπέ στο νταούλι, οι οποίοι κάθε φορά συνοδεύουν τα χορευτικά μας· επίσης την άξια χοροδιδάσκαλό μας Ντίνα Μεργιά.
Στη συνέχεια η πίστα δόθηκε στα χορευτικά μας τμήματα, τα οποία με την ωραία τους εμφάνιση, το συγχρονισμό τους, τη χάρη και τους ωραίους χορούς τους ενθουσίασαν τον κόσμο και χειροκροτήθηκαν ζωηρά.
Ο πανάρχαιος χορός των μαχαιριών, τον αναφέρει και ο Ξενοφών, χορεύτηκε από τους φοιτητές Κώστα Γερασιμίδη και Γιώργο Φιρινίδη, εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε.
Η πίστα στην συνέχεια δόθηκε στο κοινό που χόρεψε με την ψυχή του, με κέφι και ενθουσιασμό μέχρι τις πρωινές ώρες, όχι μόνον ποντιακούς, αλλά όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς κ.ά.
Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι ευχόμενοι και του χρόνου με υγεία».

Λαμία, 7-3-2015
Η κοπή της βασιλόπιτας και ο ετήσιος χορός της ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας στο Μοσχοχώρι, στο «Αρχοντικό του Σκούρα». Στην επιτυχία του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε η ορχήστρα των αδελφών Ιακωβίδη από το Χέρσο Κιλκίς.
Στο στιγμιότυπο διακρίνεται το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα, που ενθουσίασε τον κόσμο.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]