Κοινωνία

Επιτυχία σημείωσε η εθελοντική αιμοδοσία του «Αγίου Τρύφωνος» Γουμένισσας

Την Κυριακή 9.11.14 ο πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων» διενήργησε την εθελοντική αιμοδοσία του σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς.
Η τράπεζα αίματος λειτουργεί ανελλιπώς από το 1984 και καλύπτει τις ανάγκες όλης της ευρύτερης περιοχής, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μελών.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της κοινωνικής προσφοράς, διότι η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.
Γι αυτό το λόγο η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’αυτόν που το δέχεται.
Οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες και η σημασία της αξίας της αιμοδοσίας αυτονόητη και χιλιοειπωμένη. Στο χέρι μας είναι να παρακάμψουμε τις οποιεσδήποτε προφάσεις και να βρούμε το λίγο χρόνο που απαιτείται για να κάνουμε μια προσφορά ζωής που ανταμείβεται στο μέλλον σίγουρα και ποικιλοτρόπως.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν.
Επίσης ευχαριστεί τους Δημήτρη Λαίνα, Γιώργο Καρακόλη, Γεωργία Κρομλίδου, ζαχαροπλαστείο «Μελένιο» και τον Βασίλη Τερζή.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας