Κοινωνία

Επτυχία σημείωσαν οι ειδικές συναντήσεις ομάδων εκπαιδευτικών

Ολοκλήρωσαν την Δευτέρα 14.12.15 τις συναντήσεις τους οι ομάδες εκπαιδευτικών που λειτούργησαν από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2015 στο Κιλκίς και στην Αξιούπολη με συντονιστές τους ψυχολόγους Έλλη Φρεγγίδου και Σταύρο Τζαμτζή.
Τα βιωματικά εργαστήρια που δεν πρότειναν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά αποσκόπευσαν τη συγκρότηση ομάδων ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους, έλαβαν χώρα στην αίθουσα της πολιτιστικής εταιρείας εκπαιδευτικών του νομού Κιλκίς και στην ενοριακή εστία του ιερού ναού «Άξιον Εστί» Αξιουπόλεως.

Επιπροσθέτως, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας, να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις, να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα. Η αξιολόγηση του προγράμματος από τους συμμετάσχοντες υπήρξε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, καθώς βασικό αίτημα ήταν η συνέχιση της δράσης σε έναν δεύτερο κύκλο συναντήσεων, κάτι άλλωστε που στην αρχική μας διερεύνηση αποτελούσε βασικό ζητούμενο.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Οι διοργανωτές των εν λόγω εργαστηρίων, ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, την ενορία Παναγίας “Αξιον Εστι” & Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, τη σχολική σύμβουλο των θεολόγων Ε. Μιχαλοπούλου, το σχολικό σύμβουλο μαθηματικών Ι. Θωμαΐδη, την πολιτιστική εταιρεία εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς και το σύλλογο επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – φορέα των λαικων πανεπιστημίων Κιλκίς και Παιονίας, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το διοικητικό συμβούλιο της πολιτιστικής εταιρείας εκπαιδευτικών και ιδιαιτέρως στην πρόεδρο την Κωνσταντίνα Τρίγκα και στον πρωτοπρεσβύτερο π.Ιγνάτιο Καλογεράκη, οι οποίοι υπήρξαν φιλόξενοι οικοδεσπότες και πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ψυχολόγους Έλλη Φρεγγίδου και Σταύρο Τζαμτζή, που πάνω σε μια καθαρώς εθελοντική βάση κατέθεσαν την επιστημονική τους κατάρτιση και το μεράκι τους υποστηρίζοντας με αγάπη τη δράση. Η άριστη σχέση που δημιουργήθηκε στις ομάδες εκπαιδευτικών που μας εμπιστεύτηκαν, αποδεικνύουν περίτρανα την επίτευξη των αρχικών στόχων για ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργατικών δεξιοτήτων.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και μετά από ενδελεχή διερεύνηση ευελπιστούμε ότι η συνέχεια της δράσης θα δώσει τα απαραίτητα εφόδια στις ομάδες εκπαιδευτικών που εκπονούν το πρόγραμμα για αποτελεσματικότερη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον και κατά συνέπεια για ομαλότερη συνύπαρξη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα