Επιτυχία σημείωσαν τα βιωματικά εργαστήρια σε Κιλκίς και Γουμένισσα

Κοινωνία /

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 7 και την Τετάρτη 16.12.15 σε Κιλκίς και Γουμένισσα αντίστοιχα, τα δύο βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας δέκα ωρών, με θέμα «Προάγοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία στο σχολείο». Τα συγκεκριμένα εργαστήρια απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να αναλάβουν προγράμματα αγωγής υγείας με θέματα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς, την ψυχική υγεία/διαπροσωπικές σχέσεις και την πρόληψη των εξαρτήσεων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς διά της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων, την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς διά του υπεύθυνου σχολικών Δραστηριοτήτων και τους/τις σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.

Στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι προσδοκίες τους από το εργαστήρι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Στην ερώτηση αν ήταν χρήσιμο το εργαστήρι στη δουλειά τους όλοι απάντησαν θετικά και πιο συγκεκριμένα ότι απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες. Τους άρεσε το κλίμα στην ομάδα, οι συζητήσεις, τα βιωματικά παιχνίδια, η ελευθερία έκφρασης και η γνωριμία/συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

Στα εργαστήρια συμμετέσχον συνολικά 28 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την βιωματική ομαδοσυνεργατική μέθοδο και να εκπαιδευθούν σε δεξιότητες όπως επικοινωνία, συνεργασία, έκφραση συναισθημάτων δυναμική ομάδων και δεξιότητες συντονιστή. Παράλληλα, στους συμμετασχόντες δόθηκε υποστηρικτικό υλικό, προτεινόμενη βιβλιογραφία και υπήρξε και ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση προγραμμάτων αγωγής υγείας.

 

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ποιόν “τιμά”;

Στάση λεωφορείου, και μάλιστα από τις ιστορικες, ή… εστία ρύπανσης; Κάποιος από τα αρμόδια όργανα του δήμου Κιλκίς μπορεί να […]