Πολιτισμός

Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις των «Ακριτών» Πολυκάστρου

Ο τελικός του αυγοτσουγκρίσματος

Ο τελικός του αυγοτσουγκρίσματος

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10.5.14 στο προαύλιο του «Σπιτιού του Πόντου» η θεσμική εκδήλωση «Αυγοτσούγκρισμα» του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες».

Η τυχερή του αυγοτσουγκρίσματος Έλενα Μιχαηλίδου

Η τυχερή του αυγοτσουγκρίσματος Έλενα Μιχαηλίδου

Η βραδιά συνεχίσθηκε με την εμφάνιση συγκροτημάτων του μικρού και μεσαιου χορευτικού τμήματος του συλλόγου. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των Χ.Απατσίδη, Χ.Παυλίδη, Δ. Καρασαββίδη και Κ.Παπαδόπουλο.
Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης Φ.Βαφειάδη, «Bouquet di fiori», Π.Ζάικο και «ΒΕΚ Κιουρτσίδης», τις γυναίκες που συμμετείχαν στη βαφή των αυγών, τα μέλη της νεολαίας και της διοίκησης και τους φίλους που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των παρισταμένων και όλους όσους βοήθησαν γιά την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.

Τίμησε την μνήμη της Γενοκτονίας
Ο μήνας Μάιος σηματοδοτείται γιά τον ποντιακό Ελληνισμό από τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που τιμάται στις 19 Μαϊου.
Κατά την ημέρα μνήμης, την Δευτέρα 19.5.14 οι «Ακρίτες» τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών διοργάνωσαν συμβολικώς έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία.
Επίσης, στον εντός του προαυλίου του «Σπιτιού του Πόντου» χώρο του μνημείου της γενοκτονίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πανοσιολογιότατο π. Δωρόθεο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Το αίμα που συγκεντρώθηκε κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί σε νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης όπως συνηθίζουν οι «Ακρίτες» τα τελευταία έτη.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγοι και φορέων καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».
Επίσης την ίδια ημέρα το απόγευμα αντιπροσωπεία του συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του διοικητικού συμβουλίου συμμετέσχε στην κεντρική εκδήλωση της παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος, στην Θεσσαλονίκη.
Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ειδικά τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του ΓΝ Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία καθώς και όσους στήριξαν τις εκδηλώσεις με τις προσφορές τους (Π.Τοπαλίδου, Τ.Καρακατσανίδου, Σ.Αβραμίδου, Δ.Πετρίδου, Ε.Σκαλιστήρα και Μ.Παυλίδου)..

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας