Πολιτισμός

Επιτυχία σημείωσε η έκτη γιορτή καρπουζιού στο Νέο Αγιονέρι

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις της 6ης γιορτής καρπουζιού που διοργανώθηκαν στις 26 και 27 Ιουλίου στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς, από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου «Μιστί», την οργανωτική επιτροπή και τη συμμετοχή εθελοντών.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μιστί Νέου Αγιονερίου κ.Βλάσσης Κουρτίδης.

Στις εκδηλώσεις παρεβρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ιατροί, συγγραφείς, ταξίαρχοι… Καππαδόκες και μη, της Ελλάδος καθώς και του εξωτερικού.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 1Με ανάλογη επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στην οποία συμμετείχαν χορευτικά τμήματα συλλόγων με ποικιλία παραδοσιακών χορών από μιστιώτικα, νησιώτικα, ηπειρώτικα, ποντιακά, κρητικά και παρουσίαση θεατρικού στη μιστιώτικη διάλεκτο.

Ιδιαίτερη εκπληξη προκάλεσαν, στα πλήθη των παρευρισκομένων, τα γλυπτά καρπουζιών τα οποία παρήλασαν στο κοινό και φωτογραφήθηκαν καθώς και γεύσεις καρπουζιού σε διάφορες παραλλαγές.

Η γιορτή έκλεισε με χορό και τραγούδι από γνωστούς τραγουδιστές που διασκέδασαν το κοινό μέχρι τα ξημερώματα στο προαύλιο χώρο του δημοτικού Νέου Αγιονερίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα