Κοινωνία

Επιτυχές το βιωματικό εργαστήριο του «Νηρέα»

ΝΗΡΕΑΣ

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25.9.14 το βιωματικό εργαστήρι, διάρκειας 12 ωρών, με θέμα «Προάγοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία στο σχολείο», το οποίο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν προγράμματα αγωγής υγείας με θέματα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς, την ψυχική υγεία/διαπροσωπικές σχέσεις και την πρόληψη των εξαρτήσεων. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς διά της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων, τους σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας.
Στο εργαστήριο έλαβαν μέρος 23 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν τόσο με την βιωματική ομαδοσυνεργατική μέθοδο όσο και με θέματα όπως δεξιότητες του εκπαιδευτικού ως εμψυχωτή/συντονιστή (επικοινωνία, συνεργασία, έκφραση συναισθημάτων και δυναμική ομάδων). Παράλληλα, στους συμμετέχοντες δόθηκε υποστηρικτικό υλικό, προτεινόμενη βιβλιογραφία και υπήρξε και ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση προγραμμάτων αγωγής υγείας.
«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το 1ο δημοτικό σχολείο Γουμένισσας για την φιλοξενία του εργαστηρίου στον χώρο του σχολείου καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη διευκόλυνση της υλοποίησης αυτού του εργαστηρίου», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]