Πολιτική

Η επίθεση κατά του διοικητή του ΓΝΚ αποκαλύπτει τον εξωθεσμικό ρόλο της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ Μηνά Παπαδόπουλου προκάλεσαν οι αιτιάσεις της νομαρχιακής οργάνωσης Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσου, με αφορμή τις τελευταίες διοικητικές κρίσεις σε αυτό.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Πιστή στην αγαπημένη της συνήθεια του “διαίρει και βασίλευε” η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», με νέο «υποβολέα» την θεματική επιτροπή υγείας, προσπαθεί να δώσει κομματικό «χρώμα» στην απόφαση των διοικητικών κρίσεων του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, συμπαρασύροντας, δυστυχώς, μεμονωμένα στελέχη από την παράταξή μας, που φαίνεται να έχουν επιλέξει την μοναχική πορεία προς το αδιέξοδο.

Η παρέμβαση – κατηγορητήριο αποκαλύπτει τον εξωθεσμικό ρόλο της σε μία νόμιμη διοικητική απόφαση και διάθεση προστατευτισμού σε μετακινηθέντες, που είχε ευνοήσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στις «ένδοξες» εποχές της κομματικής φαυλοκρατίας επί διοικήσεως Ρεβενάκη!

Μία σοβαρή εσωτερική υπόθεση στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, που αποσκοπεί στην βελτίωση των δεικτών λειτουργίας του με ικανούς ανθρώπους σε θέσεις – «κλειδιά» στον διοικητικό και υγειονομικό μηχανισμό, γίνεται, δυστυχώς, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και με την απόπειρα χειραγώγησης των συνδικαλιστών ευκαιριακή «σημαία» γιά την πυροδότηση εντάσεων και για μικροπολιτικά κέρδη.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες, τις οποίες υποστηρίζει μόνο κατά την θεωρία ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι δεν υπάρχει θέση γιά φθηνά παιχνίδια εξουσίας.
Η συνδιοίκηση, ο παραγοντισμός και τα σκανδαλώδη προνόμια στον χώρο της υγείας, που γιγαντώθηκαν στο σύστημα της κομματοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεπεραστεί.

Η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Η κατασκευή νέας πτέρυγας, η δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι μεγάλοι και δύσκολοι στόχοι. Ταυτοχρόνως, έχει να διαχειριστεί τις τρέχουσες καταστάσεις.

Η υγειονομική κρίση είναι ακόμη εδώ, και χρειάζεται διπλή προσπάθεια από την διοίκηση, από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επαγγελματίες της υγείας, γιά να δώσουν με επιτυχία την «μάχη» γιά την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Το νοσοκομείο Κιλκίς, από την διοικητική «πυραμίδα» του μέχρι τον τελευταίο υπάλληλό του, χρειάζεται την στήριξη και την βοήθεια όλων μας, γιά να αντεπεξέλθει στα δύσκολα.

Η πρόσληψη έξι μόνιμων γιατρών, που θεραπεύει την υποστελέχωση, η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, τα βήματα προόδου που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε κάθε τομέα, θα έπρεπε να είναι στην πρώτη διάταξη ενδιαφέροντος όσων ειλικρινώς επιδιώκουν την αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όλα τα άλλα ανήκουν στην σφαίρα μιας αξιοθρήνητης κριτικής, που τρέφεται από δηλητηριώδεις ανταγωνισμούς, ετοιμόρροπα «παραμάγαζα» και ΣΥΡΙΖαϊκές αθλιότητες.

Το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως υγιής οργανισμός.

Ο κύκλος της παρακμής έφθασε στο τέλος του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα