Κοινωνία

Επί τέλους η κοινωνία ας λειτουργήσει με κριτική σκέψη γιά το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Από την αναγνώστρια Παρασκευή Κουραλίδου, νοσηλεύτρια του «Βοήθεια στο Σπίτι» δήμου Κιλκίς σε αναστολή λάβαμε την ακόλουθη επιστολή-μήνυμα, απευθυνόμενη «στην κοινωνία που αδιαφορεί»:

«Με μεγάλη μου έκπληξη, αλλά κυρίως, με απέραντη λύπη παρακολουθώ την αδιαφορία του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας ως προς την βάναυση, εκδικητική, ανελέητη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι σε μια μερίδα συνανθρώπων τους.

Αναφέρομαι στο καθεστώς πιά της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές.

Αλήθεια, μετά από ένα και πλέον έτος που βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό και σε λίγο καιρό χωρίς ασφάλιση, η κοινωνία θεωρεί ότι το μέτρο αυτό είναι δίκαιο, ότι είναι νόμιμο, ότι είναι ηθικό ή ότι τέλος πάντων είναι ιατρικά και επιστημονικά ορθό;

Γνωρίζουν οι πάντες ότι οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν.
Τα μέτρα προστασίας αίρονται και ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται ως γρίππη. Δεν αναρωτιέται, επί τέλους, η κοινωνία, γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην τιμωρία μας;

Ναι η αναστολή της εργασίας μας είναι αποδεδειγμένα πια, ένα τιμωρητικό μέτρο προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό όλων για το τί «μπορεί» να κάνει μία κυβέρνηση ψηφίζοντας νόμους. Η τιμωρία μας έγινε και εξακολουθεί να υφίσταται προς επίδειξη ισχύος.

Μπορεί, επομένως, ψηφίζοντας νόμους με κάποια «λογική» αφορμή πάντα, να αφαιρεί αυτονόητα δικαιώματα και να επιβάλλει σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Γιατί όχι; Άλλωστε
Αποδείξαμε, ότι τα αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα γιά το «κοινό καλό». «Γιά το καλό μου» όπως μας τραγουδάει και ο Γιάννης Μηλιώκας!

Θα ήμουν άδικη προς την κυβέρνηση, αν δεν αναφερόμουν στην στήριξη της Βουλής των Ελλήνων στην πλειονότητά της προς διευκόλυνση στην επιβολή των μέτρων, στην ψήφιση σχετικών νόμων κτλ.

Ουσιαστικώς «δεν κουνήθηκε φύλλο» και είτε με συναινετική ψήφο είτε αδιαφορώντας επέτρεψε και στήριξε το μέτρο αυτό.

Παρακαλώ την κοινωνία, να εφαρμόσει κριτική σκέψη για το καλό όλων μας,
εμβολιασμένων και μη, σε όποιο κόμμα και αν πιστεύουμε. Να κλείσει την τηλεόραση, που για πρώτη φορά όλα μα όλα τα τηλεοπτικά μέσα είναι ομόφωνα χωρίς να υφίσταται αντίλογος.

Αυτό και μόνο καθιστά τον ρόλο τους ύποπτο γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχουν λάβει χρηματική αποζημίωση από το κράτος γιά προώθηση «καμπάνιας». Αφού το κάνει αυτό, ας αφουγκραστεί την ψυχή και την σκέψη της.

Παρακαλώ την κοινωνία να σκεφτεί λογικά αποφασίζοντας για το μέλλον της!

Το μέλλον της ανήκει, το μέλλον ανήκει στα παιδιά της, και έχουμε όλοι βαρύτατο χρέος να φροντίσουμε, ώστε να ζήσουν ελεύθερα σε μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]