Σε επίσχεση εργασίας οι μικροβιολόγοι που είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ

Γενικά /

Παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και καιρό, τονίζοντας ότι δεν δύνανται πλέον ούτε να συντηρήσουν τα ιατρεία τους.

Ετσι, οι μικροβιολόγοι του νομού Κιλκίς προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα 20.7.15, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο ιατρικός σύλλογος Κιλκίς απέστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτριο Κοντό, ζητώνταςα του να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες γιά άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε και οι μικροβιολόγοι να πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται ομαλώς.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Ο ιατρικός σύλλογος Κιλκίς συμπαρίσταται και στηρίζει την απόφαση όλων των μικροβιολόγων του νομού, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 20.7.15 και προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

Κύριε πρόεδρε, διαπιστώνουμε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι μεταξύ των συμβεβλημένων μικροβιολόγων ιατρών του νομού Κιλκίς και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφού αντί να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους του οργανισμού, έχουν φθάσει στο σημείο να χρηματοδοτούν οι ίδιοι από τις οικονομίες τους τα εργαστήριά τους και κατ’ επέκτασιν τον ίδιο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, το «clawback», το «rebate», το «πλαφόν», έχουν οδηγήσει τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε αδιέξοδο και οι μικροβιολόγοι δεν αντέχουν πλέον να συντηρούν τα εργαστήριά τους και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αφού αντί να πληρώνονται βάζουν και από την τσέπη τους.

Ουσιαστικά χρηματοδοτούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μετά το κλείσιμο των τραπεζών η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς αναλώσιμα. Οι προμηθευτές των αναλώσιμων και οι συντηρητές των μηχανημάτων, ζητούν στην πλειοψηφία τους να πληρώνονται τοις μετρητοίς και οι γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων, οι οποίοι έως τώρα πραγματοποιούσαν κανονικά τις εξετάσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι.

Η Πολιτεία οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι δικαιούνται παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, για τις οποίες έχουν προπληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την επιστολή του συνόλου των μικροβιολόγων γιατρών του νομού με τις υπογραφές τους».

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]