Πολιτική

Επίσκεψη με καταγγελία για απαγόρευση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Αρβανίτη το Σάββατο στις Μουριές

Επίσκεψη στο Κιλκίς θα το Σάββατο 28.12.19 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και ο επικεφαλής της επιστημονικής του ομάδας Νίκος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενοι από την βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Στις 9.30, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει από τον συνοριακό σταθμό Δοϊράνης.

Ενώ στις 10 το πρωί θα επισκεφθούν την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Μουριές, στο ξενοδοχείο “Θεά Δήμητρα”, ώστε να ενημερωθούν από τους αρμοδίους σχετικά με το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας των δυο προσφύγων.

Κ.Αρβανίτης: Με προσχηματική άρνηση εισόδου προσπαθούν να κρύψουν την τραγωδία στο Κιλκίς

Καταγγελία για την πρωτοφανή και απαράδεκτη άρνηση άδειας εισόδου στην προσφυγική δομή που σημειώθηκαν οι αυτοκτονίες των δύο προσφύγων στο Κιλκίς έκανε σήμερα ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Χτες, παρά την σιωπή των επίσημων κέντρων ενημέρωσης μαζί με χιλιάδες πολίτες πληροφορηθήκαμε την τραγική είδηση της αυτοκτονίας δύο νέων ανθρώπων που διαμένουν σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς.

Ακολουθώντας τις επίσημες διαδικασίες, ζητήσαμε την τυπική άδεια που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να επισκεφθούμε το χώρο και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες της νέας ανθρώπινης τραγωδίας. Επίσκεψη που πέρα από το όποιο ανθρώπινο και πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί και μέρος της αποστολής ενός ευρωβουλευτή μέλους της LIBE, της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Σήμερα ζήσαμε το πρωτοφανές: επίσημη Ελληνική Αρχή αρνείται να επιτρέψει την είσοδο μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών!

Απαγόρευση που επιχειρείται να δικαιολογηθεί με γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα (έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν – κι αυτό έπειτα από μια τραγωδία που έγινε γνωστή μόλις χτες!) και την επίκληση φόβων ότι η παρουσία μας θα «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί».

Μετά την ακροδεξιά ρητορική, τις πολιτικές κυβιστήσεις, την απόλυτη αποτυχία και την απάνθρωπη αντιπροσφυγική νομοθεσία, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά σε νέα επίπεδα: Επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της.

Αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αύριο Σάββατο θα μεταβούμε στο χώρο φιλοξενίας και θα επιχειρήσουμε να συνομιλήσουμε με αρμόδιους και φιλοξενούμενους. Περισσότερο απ΄όλα όμως, να μην αφήσουμε να χαθεί κι αυτή η τραγωδία στο σκοτάδι της νέας δεξιάς «κανονικότητας», να μην βρεθεί κι αυτή κάτω από το «χαλί» της «υπεύθυνης» ενημέρωσης…”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη