Πολιτική

Επίσκεψη Καμμένου στα hot spot Νέας Καβάλας και Χέρσου

ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Επίσκεψη-«αστραπή» σε Ν. Καβάλα και Χέρσο πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 2.3.16 ο υπουργός εθνικής αμύνης Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, που αφίχθηκε στις 8 το πρωί με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στο πεδίο αποπροσγείωσης, που είχε αρχικώς συμπεριληφθεί στους χώρους γιά την δημιουργία «hot spot» στην περιοχή, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χέρσου Φίλιππο Κοτανίδη, με τους οποίους επιθεώρησε τους χώρους του δημιουργηθέντος στο πρώην στρατόπεδο μαζαράκη κέντρου προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών και τις εκτελούμενες σ’ αυτό εργασίες.

Στον κ. Σισμανίδη ο κ. Καμμένος παρέσχε την διαβεβαίωση, ότι ανάλογα κέντρα δεν θα δημιουργηθούν σε Δροσάτο και Κεντρικό, ενώ επανέλαβε τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί εσχάτως περί πιθανής χρηματοδοτήσεως της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσό από 700.000.000 μέχρι δύο δισ. ευρώ γιά την διετία 2016-2017, γιά την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
ΚΑΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ HOT SPOT
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλκίς έθεσε υπ’ όψιν του ΥΠΕΘΑ τηλεφωνική επικοινωνία του με δικηγόρο ιδιώτη, ο οποίος ενδιαφέρεται να διαθέσει χώρο του γιά δημιουργία «hot spot», και γιά τον σκοπό αυτό προτίθεται να επικοινωνήσει κατ’ ευθείαν με τον κ. Καμμένο. Επίσης αναφέρθηκε στον μεγάλο φόρτο των μονάδων υγείας της περιοχής λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού, γιά να λάβει την διαβεβαίωση, ότι το ΥΕΘΑ θα στηρίξει το νοσοκομείο Κιλκίς με κινητή στρατιωτική μονάδα.

Σε ό,τι αφορά στις εργασίες στο κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων-μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Μαζαράκη, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον κ. Κοτανίδη, ότι γι’ αυτές θα απασχοληθεί εργατικό δυναμικό από την περιοχή του Χέρσου.
ΚΑΜΕΝΟΣ ΧΕΡΣΟ HOT SPOT
Σύμφωνα με δηλώσεις και των τριών, κατά την συνάντηση επικράτησε πνεύμα συνεργασίας.
Τον κ. Καμμένο συνόδευσε ο επιτελάρχης του υποστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, γνώριμος στην κοινωνία του Κιλκίς από την διετία 2012-2013, όταν διετέλεσε διοικητής της 71 Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Με τους πολίτες και όχι με τους πολιτικούς στην πορεία διαμαρτυρίας για τον δρόμο καρμανιόλα του Κιλκίς»

Στην πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τον φονικό οδικό άξονα στο Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1.10.23, συμμετείχε ο ανεξάρτητος […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς