Πολιτική

Επίσκεψη του Χρήστου Παπαστεργίου στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς

Επίσκεψη στις περιφερειακές ενότητες Κιλκίς και Πέλλας πραγματοποίησε το τριήμερο 2-4 Μαΐου 2020, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και στελέχη της παράταξής από τις δύο περιοχές.

Η περιοδεία ξεκίνησε από την αφημένη στην μοίρα της περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συνάντηση των στελεχών της παράταξης, όπου συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα και το πρόγραμμα δράσης της επόμενης τριετίας.

Η περιήγηση και οι συναντήσεις με στελέχη της περιοχής ανέδειξαν τα απογοητευτικά δεδομένα για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, όπως δυστυχώς καταγράφονται και για τις υπόλοιπές περιφερειακές ενότητες της περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Παπαστεργίου, υπογράμμιζε ενδεικτικά, ότι από τα περίπου 4.400.000 ευρώ, που είχαν δεσμευτεί, για το 2019, στο επενδυτικό (τεχνικό και αναπτυξιακό) πρόγραμμα της Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, απορροφήθηκαν δυστυχώς μόνο τα 342.451,50 ευρώ, ούτε δηλαδή το 8% του προϋπολογισθέντος ποσού.

Ανάλογη είναι η κατάστασή στο μη αγροτικό οδικό δίκτυο, όπου παρόλο που προϋπολογίστηκαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «κατάφερε» να αξιοποιήσει μόλις τα 210.000 ευρώ.

Ενώ τελείως αναξιοποίητα έμειναν τα 100.000 ευρώ για την προβολή της αγροδιατροφικής αλυσίδας, σε μία Περιφερειακή Ενότητα κατεξοχήν αγροτική.

Για τον καθαρισμό των ρεμάτων και άλλες παρεμβάσεις στα δίκτυα της περιφερειακής ενότητας, ούτε λόγος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα