Πολιτική

Επίσκεψη του υφυπουργού εσωτερικών Θ.Καράογλου στον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα την επίσκεψη του υφυπουργού εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου.

Στην ατζέντα της ενημερωτικής συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, βρέθηκαν το δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς, η προσφυγική διαχείριση και ο σχεδιασμός έργων υποδομής όπως το ανοιχτό κέντρο εμπορίου (Open Mall) το φυσικό αέριο, η κατασκευή της περιμετρικής οδού Αγίου Γεωργίου για τα οποία ο δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε την υποστηρικτική συνδρομή του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τον τομέα της διοικητικής του ευθύνης και προσέθεσε ότι με συνεργασία και με την ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών είναι δυνατόν να επιλυθούν πολλά από τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Κιλκίς.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο υφυπουργός Εεωτερικών εκθείασε την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι πολίτες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, κυρίως στην αιχμή της κρίσης του, και δοθέντος, όπως σημείωσε, ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καλύψει υπέρ του δέοντος την πληθυσμιακή αναλογία φιλοξενίας προσφύγων τόνισε ότι ήρθε η σειρά και άλλων Περιφερειών, όπως της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Κρήτης να δεχθούν προσφυγικές ροές ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και ισόρροπη κατανομή στην επικράτεια.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι θα προγραμματιστούν επετειακές εκδηλώσεις και στο χώρο της Μακεδονίας, η συμβολή της οποίας υπήρξε καθοριστική για την εδραίωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά της οθωμανικής κυριαρχίας, και για το σκοπό αυτό θα έχει σύντομα συνάντηση με την επικεφαλής του οργανισμού “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ λίγο πριν ακολουθήσει το πρόγραμμα της περιοδείας του στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ο υφυπουργός εσωτερικών, με πρόσκληση του κ. Κυριακίδη, παρακολούθησε στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς μέρος της ενημερωτικής εκπαίδευσης των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου της πόλης σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα