Γενικά

Επίσκεψη του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γ.Γεωργαντά στο ΠΚΕΕΥΕ

Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο στρατόπεδο Παπαθεοφίλου της Κρηστώνης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 3-6-20 ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Πρόκειται γιά ένα από τα 14 αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ κέντρα, τόσο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και με τόσο άρτιες εγκαταστάσεις.

Το ΠΚΕΕΥΕ φιλοξενεί κάθε χρόνο πεντακόσιους εκπαιδευόμενους από όλο τον κόσμο, ενώ στα 21 χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει 4740 μαθητές από 104 χώρες.

Έτσι, το εν λόγω κέντρο συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του νομού μας, ενισχύοντας με άνω των 100.000 ευρώ ετησίως την «μικρή» οικονομία του, στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης.

Επί πλέον,το ΠΚΕΕΥΕ έχει συνάψει συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας, καθώς και μνημόνια συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με την παρεχόμενη από το ΠΚΕΕΥΕ εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή πιστοποιημένης γνώσης σε ιδιώτες και στρατιωτικούς.

Παράλληλα ενισχύονται η διαλειτουργικότητα και οι σχέσεις κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας με χώρες από όλο τον κόσμο.

O κ. Γεωργαντάς ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου και συνομίλησε με τον διοικητή συνταγματάρχη Ελευθέριο Καλλέ και τον υποδιοικητή συνταγματάρχη Νικόλαο Αραμπατζή.

Ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο του ΠΚΕΕΥΕ και συμφώνησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία για την περαιτέρω ενίσχυση του. Μετά το πέρας της επίσκεψης, απονεμήθηκε στον υφυπουργό τιμητικό πλακίδιο».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]